3 évnél régebbi cikk

Csaló csatornatisztítókat lepleztek le Székesfehérváron
Csaló csatornatisztítókat lepleztek le Székesfehérváron

Három személyt igazoltattak a rendőrök, akik szennyvízcsatorna-tisztító munkásoknak álcázva magukat próbáltak pénzt kicsalni gyanútlan lakókból.

Székesfehérvárról, a Móricz Zsigmond utcából jelezte egy olvasónk, hogy szennyvízcsatorna-tisztítók kopogtattak nála, egy készpénzes megrendelőlapot lobogtatva, miszerint csatornatisztítási munkálatokra van szükség az épületben. Olvasónk elmondása szerint látszatra el is kezdték a munkálatot, ám ő közben a céginfó.hu-n utánanézett a cégnek, és mivel sem a neve, sem az adószáma, sem a székhelye alapján nem találta a vállalkozót, kihívta a rendőröket. 

"Nem várták meg a rendőrség érkezését, nagy gázzal elhajtottak - számolt be olvasónk. - A rendőrség nagy erőkkel indult az autó után, nem sokkal távolabb meg is találták őket."

Megkeresésünkre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az alábbi tájékoztatást adta az ügyről.  

"A fent nevezett esettel összefüggésben a helyszínre érkező munkatársaink három személyt igazoltattak, melynek során bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel."

Ezzel egyidőben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek és elővigyázatosak!

Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetők a kellemetlenségek és az áldozattá válás:

Fontos tudni, hogy a lakossági közüzemi szolgáltatók közül számlakiegyenlítésre helyszíni díjbeszedést egyik sem végez.

Házaló árusoktól vásárolni nem biztonságos, hiszen a későbbiek során nincs lehetőség reklamációra.

Jó, ha tudják, hogy a közüzemi szolgáltatók túlfizetés esetén soha sem viszik házhoz a túlfizetett összeget és sohasem jelzik ezt személyesen!

Csak olyan személyeket engedjenek be otthonukba, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége (fényképpel ellátott igazolvánnyal, kitűzővel, formaruhával) minden kétséget kizáróan megállapítható!

Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!

·A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!

Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!

·A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!

·A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!

·A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek