3 évnél régebbi cikk

Ideiglenesen bezárta egyes létesítményeit a VADEX, az erdők azonban látogathatók
Ideiglenesen bezárta egyes létesítményeit a VADEX, az erdők azonban látogathatók

Járványügyi zárásokról döntött a VADEX Mezőföldi Zrt. Bezárták a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a Soponyai Erdészeti és Vadászati Múzeumot és a fehérvárcsurgói Bársony István Emlékházat, ugyanakkor a szabadban lévő területek, a közjóléti erdők egyelőre látogathatók.

A VADEX Mezőföldi Zrt. tájékoztatása szerint a járványügyi korlátozások idejére lezárták a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a soponyai Erdészeti és Vadászati Múzeumot, valamint a fehérvárcsurgói Bársony István Emlékházat. A nyitott parkok, erdők látogatása egyelőre nem tiltott, így a hatályos előírások betartása mellett továbbra is látogatható a soponyai Ökoturisztikai Központ, valamint a fehérvárcsurgói Gaja-völgyi Tájcentrum. A Gilice Erdészeti Iskola terepi foglalkozásai jelenleg szünetelnek, de a tavaszihoz hasonló online foglalkozások megszervezése tervben van.

A Bence-hegyi kilátó – amelyet Velence Város Önkormányzata üzemeltet – jelenleg nyitva tart, ugyanakkor maximalizálták az egyidejűleg a létesítményben tartózkodók számát, és kötelezővé tették a látogatóknak a maszkhasználatot.

Borítókép: programturizmus.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek