3 évnél régebbi cikk

Kidobott világ! - A székesfehérvári Depónia is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési héthez
Kidobott világ! - A székesfehérvári Depónia is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési héthez

Aki még nem kezdte el a tudatos, kevesebb szemetet termelő életét, most megteheti. Idén is elindult az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyhez a fehérvári a Depónia Nonprofit Kft. idén is csatlakozott.

"Láttasd a láthatatlant" címmel hirdették meg az Európai Hulladékcsökkentési hetet. A Depónia Nonprofit Kft. november 23. és 27. között számos programmal próbálja felhívni a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

"Cégüknek már jó néhány éve fontos és tudatos küldetése, hogy ne csak a hulladékot elszállító szolgáltató legyünk, hanem próbáljuk is a tapasztalataink, tudásunk alapján formálni a lakosságot, hiszen mi vagyunk azok, akik kellő információval rendelkezünk, merre lehetne alakítani a működésünket" - Steigerwald Tibor ügyvezető, Depónia Nonprofit Kft.

A hét nyitányaként a cég honlapján és közösségi oldalán debütált a Fehérvár Televízióval közösen készített kisfilm, Kidobott világ címmel.

Ebből kiderül, Székesfehérváron és környékén jelentős mennyiségű, 317 kg hulladékot termel egy ember évente.

Azért, hogy hulladékmentes hét üzenete célba érjen, a Depónia munkatársai minden napra egy kis meglepetéssel készültek. Kedden az idén online térben zajlott TESZ 2020 kihívás pályamunkáit díjazzák, szerdán zöld ebéden vesznek részt a munkatársak, csütörtökön pedig régi holmik találhatnak új gazdára.

"Különböző termékeket, játékokat, ruhákat fogunk bevinni, a kollégák között ezeket elcseréljük. Aminek nem lesz gazdája, azokat alapítványnak adományozzuk, akik rászorulóknak juttatják el, reméljük egy szemeteszsáknyi ajándékként" - mondta el Polónyi Dóra a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője. 

Az utolsó napon, pénteken megépítik a Depónia karácsonyfáját tojástartókból, amely hulladékdíszítést kap. Ezen kívül olyan gyümölcsök, termékek felhasználásával készítenek lekvárt, amelyeket már nem vásárolt meg senki.

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek