3 évnél régebbi cikk

Egész napos online kézműves programot közvetítenek vasárnap a Rác utcából
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Egész napos online kézműves programot közvetítenek vasárnap a Rác utcából

Mézeskalácssütés, fenyőfa-nemezeléssel, betlehem készítése fából, karácsonyfa-díszek készítése csuhéból, gyékényből, faragva-festve fából, varrva textilből, meseolvasás és zenés előadás. Ez mind vár azokra, akik bekapcsolódnak Luca napján, vasárnap a Rác utcai online programokba.

Mindenkinek más hiányzik ebben a szokatlan adventi időszakban. Egy jó wellnessezés, a karácsonyi vásárok, színházi vagy mozi előadáson kikapcsolódni az év végi hajszából, vagy egy családi látogatás a bábszínházba vagy a Mikulásházba. 

Nagyon hiányoznak a kézműves foglalkozások is, melyek meghitt hangulatban, mézeskalács illat mellett hozzák össze a különböző generációkat, hogy a gyerekektől a nagyszülőik mindenki díszeket alkosson és hangulatba kerüljön karácsonyra. 

Ezt a hiányt igyekszik december 13-án egy egész napos online programmal pótolni a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Hogy részt vehessünk, nem kell mást tennünk, mint nézni a # Visit Székesfehérvár YouTube-csatornát december 13-án, vasárnap 10 és 17 óra között. 

Az adás a Szabad Színház bábműsorával indul. 10:40-től kézműves foglalkozások lesznek: mézeskalácssütés, díszítés, fenyőfa-nemezeléssel, betlehem készítése fából.

11:40-13:30 között mesemondást közvetítenek a karácsonyi kuckóból. 

Ezt Váczi Márk etnográfus előadása követi a Luca-napi népszokásokról. 14 órától karácsonyi énekszó részesei lehetünk Berki Lilla népdalénekes és Varró János népzenész jóvoltából, majd 15 órától ismét kézműves bemutatók következnek, karácsonyfa-díszek készítését mutatják be csuhéból, gyékényből, faragva-festve fából, varrva textilből.

A programot ismét mesemondás zárja 17 óráig.

Szombaton 11 órakor az egyesület tagjai a Kézművesek Háza előtt közösen díszítik fel saját karácsonyfájukat, melyet szintén megnézhetnek az érdeklődők.

Idén elmarad a Karácsonyfák Utcája című, iskolás csoportok részvételével tervezett kezdeményezés a Rác utcában, de az egyesület így is készül. December 12-én, szombaton 11 órakor az egyesület tagjai a Kézművesek Háza előtt feldíszítik saját karácsonyfájukat, melyet szintén láthatnak, lefotózhatnak az érdeklődők. Ráadásul a Rác utca idén rendkívül szép díszkivilágítás kapott, melynek megtekintésére szintén érdemes egy sétát tenni az esti órákban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek