3 évnél régebbi cikk

Elindult az 5G szolgáltatás Fehérvár belvárosában
Elindult az 5G szolgáltatás Fehérvár belvárosában

December 14-től már Székesfehérvár belvárosában is elérhető az 5G. Ezzel Fehérvár lett a negyedik magyar város, ahol a Vodafone bekapcsolta a szolgáltatást.

Mától már a fehérvári belvárosban is elérhető a Vodafone 5G szolgáltatása, írja a napi.hu. Székesfehérvár ezzel Budapest, Siófok és Zalaegerszeg után a negyedik város, ahol elérhetővé tette a távközlési vállalat az 5. generációs mobilhálózatot. 

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 megaherzes frekvenciakészletének köszönhetően. A fejlesztések 2020-ban, a pandémia ellenére sem álltak le: a most bejelentett fejlesztés is a Vodafone Magyarország 2020-as 5G hálózatfejlesztési terveinek része.

– Bízunk benne, hogy 5G szolgáltatásunkkal elősegíthetjük digitális megoldások további elterjedését és Székesfehérvár okosvárossá válását - mondta Király István, a Vodafone vezérigazgató-helyettese a fejlesztésről.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is örömét fejezte ki a szolgáltatás elindításával kapcsolatban:

– Az 5G technológia belépése szépen illeszkedik abba a sorba, amin az elmúlt években már járunk. Folyamatosan teszünk meg mindent annak érdekében, hogy széles társadalmi csoportok ismerkedhessenek meg a digitalizációval, és ezt professzionális felhasználói szinten tudják a mindennapokban, akár a saját életük segítése érdekében is használni.

Az 5G-ről ebben a cikkben írtunk részletesen:

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek