3 évnél régebbi cikk

Már nem kell sátorban várakozniuk a CT-re érkezőknek Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Már nem kell sátorban várakozniuk a CT-re érkezőknek Fehérváron

Új berendezés és fűtött konténer várja a CT vizsgálatra érkezőket a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznál. A hétfőn használatba állított váróhelyiség az egészségügyi intézmény és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően biztosítja a betegek kényelmét.

"A székesfehérvári CT váróterme nem túl nagy, és nem volt rá lehetőség, hogy a covidos betegek vizsgálatakor egy külön váróba menjenek, ezért ki kellett menniük az épület elé és egy sátorban találtak addig menedéket. Az önkormányzat segítségével egy fűtött konténer várót alakítottunk ki, tehát most már a betegek tudnak melegben, kulturáltan várakozni” - nyilatkozta a Fehérvár Televíziónak Östör Annamária egészségügyi és sport tanácsnok.

A közfinanszírozott ellátást biztosító cég a meglévő mellé egy másik CT berendezést is beállított.

Ezt az jelenti, hogy egy esetleges karbantartás vagy műszaki meghibásodás miatt nem kell a vizsgálatokkal leállni, ami nagyban meggyorsítja a vizsgálatok elvégzését.

„Ez azt jelenti, hogy most nincs olyan borzasztó hosszú várólista. Tehát a CT-vizsgálatra természetesen hamarabb lehet bejutni, mivel a vizsgálatok időtartama is sokkal rövidebb. Egy hónapon belül mind a CT, mind az MR vizsgálatra lehet időpontot kapni a Szent György Kórházban.”

A daganatos betegek diagnosztikájára továbbra is a kormányrendelet 14 napos szabálya vonatkozik, tehát ők minden esetben ezen időintervallumon belül kapnak időpontot vizsgálatra. Utánkövetésük az ezt szolgáló vizsgálatok pedig mindig az orvosi rendelvénynek megfelelően történnek – tette hozzá a tanácsnok.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek