1 évnél régebbi cikk

Koronavírus: továbbra is 50 alatt az új fertőzöttek száma Fejér megyében
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: továbbra is 50 alatt az új fertőzöttek száma Fejér megyében
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tegnap óta 1358 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 43-an Fejér megyeiek. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg.

1358 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 345 710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 948 főre emelkedett.


A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 215 453 fő, az aktív fertőzöttek száma 119 309 főre csökkent.  4870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen. 

Fejérben 43 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 12 940 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint  idősotthonban lakók és dolgozók. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel  51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.

Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek