3 évnél régebbi cikk

Videón, hogyan kapták el a rendőrök a fehérvári túszejtő fegyveres rablót
·Hírekrablás·Utolsó frissítés: undefined
Videón, hogyan kapták el a rendőrök a fehérvári túszejtő fegyveres rablót
·Hírekrablás·Utolsó frissítés: undefined

Elkapták a rendőrök azt rablót, aki január 25-én Székesfehérváron kirabolt egy autóalkatrész-kereskedést és közben túszt is ejtett. Videó!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a felsővárosi autóalkatrészekkel foglalkozó üzletből néhány ezer forintot vitt el egy fegyveres fekete ruhás férfi, aki túszként magával vitte az üzlet vezetőjét is. 

A helyszínről menekülő elkövető felkutatására a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ hajtóvadászatot indított, melynek eredményeképpen a kapott személyleírás alapján két férfit előállítottak, ám egyikőjüknek nem volt köze az esethez - olvasható a police.hu-n.

A másik, bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit őrizetbe vették a nyomozók, majd gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntett kísérlet, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi az elkövetés helyszínére egy fekete színű autóval érkezett, amelyre egy másik gépjárműre érvényes rendszámot szerelt.

A székesfehérvári cég parkolójában egy kézben tartott, fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a vezetőt arra, hogy adja át neki a széfben található készpénzt, akit eközben a hátsó bejárat felé tolt.

Az elkövető az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, és  felfelé leadott egy lövést.

A trezort a vezető nem tudta kinyitni, mivel nem volt ott a kulcs, azonban az elkövetőnek pár ezer forint készpénzt egy alkalmazott átadott.

Ezután a támadó az üzletvezetővel együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült. Az üzletvezető vezette az autót, aki később a rabló megállásra és pénztárcája átadására szólított fel.

A férfi ennek eleget tett, és az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, az autó indítókulcsával együtt elfutott a helyszínről.

Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök indítványozták a férfi letartóztatását.

 

 

 

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek