3 évnél régebbi cikk

Egy hónapra elrendelte a bíróság a túszejtő fegyveres rabló letartóztatását
·Hírekbűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár TV/Szabó Miklós Bence
Egy hónapra elrendelte a bíróság a túszejtő fegyveres rabló letartóztatását
·Hírekbűncselekmény·Utolsó frissítés: undefined

A gyanúsítottnál fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája kedden egy hónap időtartamra elrendelte a túszejtő fegyveres rabló letartóztatását - áll a Székesfehérvári Törvényszék közleményében.

Ahogy a közlemény írja: a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. január 25-én, reggel egy székesfehérvári cég telephelyén a gazdasági társaság jelen lévő dolgozóit a nála lévő, fegyvernek tűnő tárggyal fenyegette azért, hogy a helyszínen a széfben tartott nagyobb összegű készpénzt neki adják át.

Az egyik sértett azon megjegyzésére, hogy szerinte a fegyver nem valódi, a gyanúsított az átlagember számára megtévesztésig egy kézi lőfegyverre hasonlító, gázriasztó pisztollyal a mennyezet felé lőtt, majd határozottan követelte a kassza és a széf kinyitását. Az egyik sértett tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy a kasszában nincs pénz, a széf kulcsa feltehetően a raktárban tartózkodó munkatársánál van, és megkérte a kollégáit, hogy akinél van készpénz, az adja át a gyanúsítottnak.

A fenyegetés hatására a jelen levő másik sértett 15 ezer forint készpénzt adott át a táskájából a gyanúsítottnak. Ezt követően a gyanúsított a széf kulcsának birtokosát megnevező sértettet arra kényszerítette, hogy vele a raktárba menjen, és az ott tartózkodótól követelte a széfkulcs átadását, azonban a széfkulcs nála sem volt.

A gyanúsított ekkor a sértettet arra kényszerítette, hogy őt a helyszínről elszállítsa, a járművet megadott címig vezesse, majd felszólította pénztárcája átadására. A sértett a gyanúsított figyelmének lankadását kihasználva a jármű indítókulcsával együtt kiugrott a gépkocsiból, és elfutott.

A nyomozási bíró döntésének indoka az volt, hogy a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így az kihirdetését követően jogerőssé vált.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek