3 évnél régebbi cikk

Fehérvári fegyveres rablás: tússzal menekült a rabló, aki 15 ezer forintot zsákmányolhatott
·Hírekrablás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár TV/Szabó Miklós Bence
Fehérvári fegyveres rablás: tússzal menekült a rabló, aki 15 ezer forintot zsákmányolhatott
·Hírekrablás·Utolsó frissítés: undefined

Csak a váltópénz volt a kasszában, de azt is magához vette a rabló. Az üzletvezetőt túszul ejtette, majd a Felsővároson keresztül próbált menekülni a fegyveres elkövető.

Ahogy korábban megírtuk, fegyveres rablás történt hétfő reggel egy székesfehérvári autós szaküzletben. A rendőrség közleménye szerint az elkövető 7:30 és 7:50 között a Zámolyi út 1. szám alatti boltot próbálta meg kifosztani.

A Fehérvár Televízió helyszínen tartózkodó tudósítója közben megtudta, hogy az erős testalkatú, fekete ruhába öltözött maszkos rabló az elkerülő úton keresztül érkezett az üzlethez. A helyszín közelében az út mellé parkolt egy fekete Mazdával, majd magához vette az autóban gázriasztó pisztolyát, és elindult az üzlet felé. A fegyver tokját hátrahagyta a kocsiban.

A bolthoz érve előbb körbejárta az épületet, majd közölte a helyszínen tartózkodó üzletvezetővel, hogy kéri a bevételt. Az üzletvezető tájékoztatta, hogy nincs nála a széfkulcs. Ezután bementek a boltba, ahol a férfi egyszer a levegőbe lőtt. Az épületben kiderült, hogy a széfet valóban nem tudják kinyitni a rablónak, aki végül magához vette a kasszában található mintegy 10-15 ezer forintot.

A férfi ezután túszul ejtette az üzletvezetőt, akit arra kényszerített, hogy szálljon be a saját autójába. A fekete Peugeot-ban a rabló a hátsó ülésen foglalt helyet, a dolgozó pedig a fegyveres férfi utasításait követve vezette a kocsit.

Az egyik szemtanú lapunknak elmondta, hogy a menekülésre használt Peugeot óriási sebességgel közlekedett a Felsővárosban. Ők akkor ütköztek majdnem a menekülésre használt kocsival, amikor a gyerekkel tartottak éppen az óvodába.

"Reggel negyed kilenc körül a Havranek utcában mentünk a város irányába, mikor a furcsa zebrás kereszteződés előtt egy gyorsan hajtó fekete autóra lettünk figyelmesek. Az autó pillanatok alatt beérte az előtte haladót és lendületből előzni is kezdte, úgy hogy tisztán látta mi érkezünk a szembesávban. A férjem épp csak el tudta kapni a kormányt. Én csak annyit tudtam mondani, hogy úristen karambolozunk, és a kezemet a fejem elé tettem. Centiken múlt az ütközés. Nagyon félelmetes volt. Bele sem merek gondolni, mi történhetett volna, ha a férjem nem reagál ilyen gyorsan."

A rabló végül azt mondta a kocsit vezető alkalmazottnak, hogy a Vajdasoron álljanak meg. Ekkor az üzletvezető kiugrott a kocsiból és az autó kulcsait magánál tartva elrohant a helyszínről. A rabló ugyan folytatta volna a menekülést az autóval, de a kulcsok híján nem tudta beindítani a kocsit. Ekkor döntött úgy, hogy ő is gyalog menekül tovább. 

A police.hu közben azt írja, hogy a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök két férfit állítottak elő, akik elszámoltatása jelenleg is tart. A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, és a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat, információkat gyűjtenek, tanúkat hallgatnak ki. A közleményből az is kiderül, hogy a bűncselekmény során senki nem sérült meg.

A rabló elfogását a rendőrök videóra vették, amit ebben a cikkünkben lehet megnézni.

Cser-Palkovics András hétfő délután a Facebookon köszönte meg a hatóságok munkáját. Székesfehérvár polgármestere kiemelte: "a legfontosabb, hogy az esemény során senkinek sem esett bántódása". A teljes posztot itt lehet elolvasni:

A témában korábban cikkünket itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek