8 hónapnál régebbi cikk

Elkaptak egy fehérvári nyugdíjasok kifosztására szakosodott párost
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Elkaptak egy fehérvári nyugdíjasok kifosztására szakosodott párost

Változatos módszerekkel jutottak be a gyanútlan áldozatok otthonaiba. Egyiküknek például azt hazudták, hogy a nő állapotos, és szeretné használni a mosdót.

A rendőrség büntetőeljárást folytatott egy 37 éves férfi és egy 34 éves nő ellen, akik 2022-ben egy soponyai és több székesfehérvári nyugdíjas ingatlanába, különféle indokokkal segítséget kérve tőlük bejutott, majd az idősek figyelmét elterelve készpénzt és ékszereket tulajdonított el, írja a police.hu.

A rendőrség honlapja szerint előfordult, hogy pénzváltás ürügyén nyertek bebocsátást, vagy azt mondta az ismeretlen férfi a sértettnek, hogy a párja állapotos, rosszul van, szeretne mosdóba menni.  Egy másik jóhiszemű áldozattal a női tettes rendezvényen ismerkedett meg, majd közös italozást követően együtt távoztak. Útjuk során ölelkeztek, miközben a nő a férfi nyakáról észrevétlenül levette arany láncát, kivette zsebéből a mobiltelefonját, majd azokkal elfutott.

Ezen felül a férfi több székesfehérvári ingatlanba ajtóbefeszítéssel, több százezer forint kárt okozva jutott be. Egyik helyszínről sem távozott üres kézzel, készpénzt, ékszereket és karórákat lopott.

A rendőrök végül szemtanúk, szakértők és kamerafelvételek segítségével rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket otthonukban fogtak el. Az átmeneti lakóhelyként szolgáló ingatlanban a nyomozók kutatás során több, bűncselekményekből származó tárgyat és készpénzt foglaltak le.

A duó őrizetbe vett férfi tagját – akinek letartóztatását a bíróság kezdetektől fogva fenntartotta - hétrendbeli lopás bűntett és háromrendbeli kifosztás, míg a nőt – akinek letartóztatását a bíróság más ügyből kifolyólag rendelte el – lopás bűntett és kétrendbeli kifosztás miatt hallgatták ki. A székesfehérvári nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban továbbították az illetékes ügyészség részére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek