3 évnél régebbi cikk

Online (nem csak) háziorvosi rendelés - alkalmazás segítségével
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik.com
Online (nem csak) háziorvosi rendelés - alkalmazás segítségével
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Napjaink egyik legnagyobb kihívása alkalmazkodni a koronavírus miatti távolságtartáshoz. Sok esetben ez könnyen megoldható, de sok esetben nehézségekkel kell megküzdeni még - ilyen terület az orvoslás is.

Amíg az online lehetőségek könnyen megoldást adtak a home office-hoz, a digitális tanuláshoz, a netes bevásárláshoz, de akár az ebéd rendeléshez is, addig a klasszikus orvosi segítségnyújtás hatalmas kihívásokkal küzd.

Nagyon sok szakrendelés még napjainkban sem működik a korábbiak szerint, de a háziorvosi rendelések esetén is az elsődleges a telefonos kapcsolat, és csak nagyon indokolt esetben van lehetőség a személyes találkozásra. 

Nem egyszer hallottam egyedi ötletek alapján megvalósult, online kapcsolatfelvételt háziorvosokkal, mely valamely klasszikus üzenetküldő alkalmazás használatában merült ki. Ilyenkor jöttek azok a megoldások, hogy: Anyuka! Fotózza le a gyerek torkát és küldje el mailben, majd megnézzük! - Már ha a fotó elég éles lett a diagnosztizáláshoz. De ehhez is az kellett először, hogy valahogy telefonon utolérjük a rendelőt. Persze a sok telefonáló páciens miatt már ez is hatalmas kihívás.

DokiApp, a gyors és online rendelés

A sok kevésbé pozitív tapasztalatot összegezve jutottak az alkalmazás fejlesztői arra a megállapításra, hogy a “telemedicina” olyan terület, amelyben bőven van potenciál. A fejlesztők azt a tűzték ki célul, hogy gyors és szakszerű online egészségügyi szolgáltatást tudjanak nyújtani a pácienseknek. 

A DokiApp segítségével egy sor fizikai panasszal fordulhatunk szakorvoshoz, online regisztrációt követően. Az alkalmazás rövid távon teszi lehetővé a szakorvossal történő konzultációt, amely az esetek zömében megbízható iránymutatással szolgál a páciensnek. Ennek jelentősége napjainkban - amikor a koronavírus miatt még egy torokgyulladással sem mehetünk el családorvosunkhoz - hatalmas.

Az alkalmazás komoly felhasználói élményt biztosítva, biztonságos csatornán nyújt megoldást az orvos-beteg konzultációra.

A DokiApp az első hazai telemedicina alkalmazás (fotó: play.google.com)

Az alkalmazás használata egyáltalán nem bonyolult. Regisztrációt követően az applikációban kiválaszthatjuk, hogy orvossal vagy pszichológussal szeretnénk egyeztetni. Ezt követően egy előre elkészített listából tudjuk kiválasztani, hogy milyen panaszokkal szeretnénk konzultálni az orvossal. Az orvos munkáját megkönnyítve, itt van lehetőségünk szöveges formában kifejtenünk panaszainkat, sőt fotók csatolására is van mód. 

A szükséges információkat kattintásra elküldhetjük az alkalmazásban, amelyet követően maximum fél óra elteltével máris konzultálhatunk a megfelelő szakorvossal. Ezt követően pedig írásban összefoglalva is megkapjuk a tanácsokat.

Az app egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell előre időpontot foglalni, vagy napokat várni a szakorvosi véleményre, hiszen a rendszer sajátossága, hogy szinte azonnal összeköti a platformon elérhető szakembereket a várakozó betegekkel. Igaz az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidos és iOS-es készülékekre is, sőt weboldalon keresztül, internetes böngészőből is használható, azonban a konzultáció díjköteles, amelynek abszolút nem elrettentő árát (5.000 forint) bankkártyával tudjuk fizetni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek