3 évnél régebbi cikk

Elhunyt Börcsök Enikő
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/vigszinhaz
Elhunyt Börcsök Enikő
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined

A színésznőnek ma lett volna az ötvenharmadik születésnapja.

Elhunyt 53 éves korában Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész - tudatta csütörtökön a Vígszínház az MTI-vel.

A közlés szerint Börcsök Enikőt hosszú, súlyos betegség után csütörtök hajnalban érte a halál. A színművészt a Vígszínház saját halottjának tekinti. Börcsök Enikő sugárzó tehetségét számtalan színházi és filmes szerepben láthatta a közönség. 1994 óta volt a Vígszínház tagja és vezető színésznője.

Mint írták, legendás alakítások sora fűződik nevéhez, melyekben megmutatta drámai erejét, páratlan humorát, élet- és játékszeretetét. "Igazi társulati és közösségi ember volt, rendkívüli személyisége, melegszívűsége, segítőkészsége, nyitottsága, csillapíthatatlan energiája és tenni akarása pótolhatatlan űrt hagy maga után" - tudatta a színház.

Wikipédia oldala szerint Börcsök Enikő Mezőtúron született, 1968. január 28.-án. Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár.

A színésznő középiskolai tanulmányait a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban végezte. 

1987-1991 között végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában. 1991-1994 között a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt, 1994 ősze óta a Vígszínház tagja. 2000 óta a MASZK Országos Színészegyesület elnökségi tagja.

Közismertté a Melodráma (1991) című filmben történt bemutatkozása tette.

Két vesetranszplantáción esett át egy autoimmun betegség miatt, az elsőn 1997-ben. A Nemzeti Vese Program nagykövete volt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára volt, korábban Ács János és Gállfi László mellett tanársegéd. 2014 óta Zsótér Sándorral közösen osztályvezető tanár, színészmesterséget tanított.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek