3 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron már a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak támogatásra
·Híreksegítségnyújtás·Utolsó frissítés: undefined
Székesfehérváron már a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak támogatásra
·Híreksegítségnyújtás·Utolsó frissítés: undefined

Az önkormányzat elkezdte a speciálisan az előadóművészeket segítő támogatási struktúra kidolgozását is - tette közzé kedden dr. Cser-Palkovics András.

"A koronavírus elleni vakcinák egyre szélesebb körű terjedésével, az oltottsági mutatók javulásával már egy kicsit optimistábban tekinthetünk a jövőbe, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy számos vállalkozás és munkahely még mindig veszélyben lehet a korlátozások miatt.

Önkormányzatunk ezért már január közepe óta folyamatosan dolgozik a gazdasági mentőcsomagon, melyet most újabb pontokkal egészítettünk ki" - tette közzé kedden dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A gazdasági mentőcsomag most ismertetett pontjai:

  • A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap” ezen támogatására immár a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak. A pályázat lényege, hogy ezek a vállalkozások megkapják a 2020. évi építményadójuknak megfelelő összeg (összességében mintegy 40 millió forint) legalább 40 %-át.
    Ebben az esetben is szeretnék azonban különösképpen honorálni azokat a vállalkozásokat, amelyek megtartották alkalmazottaikat, tehát a 40%-nak megfelelő támogatás 50 %-ra növelhető, amennyiben a vállalkozás megtartotta munkavállalói többségét. Fontos feltétel, hogy csak azok a vállalkozások pályázhatnak az Alap támogatására, amelyek építményadó-köteles ingatlanban működnek. Bizonyos speciális szállásadó vállalkozások – például a munkásszállók – nem jogosultak a pályázatra.
    Minden szükséges további információ megtekinthető ide kattintva
    illetve a pályázati felhívás és adatlap letölthető innen!
    A pályázat beadásának határideje: 2021. március 1.!

  • Az egyszeri, százezer forintos álláskeresési támogatást kiterjesztették mindazokra, akik mozikban, a rendezvényszervezésben, a játszóházakban és turisztikai szolgáltatásokban, valamint az edzőtermi szektorokban vesztették el állásukat. A támogatást azok vehetik igénybe, akik tavaly szeptember 1-je óta váltak munkanélkülivé és azóta sem találtak állást.

A tájékoztatóban a polgármester kiemelte, az edzőtermeket és játszóházakat üzemeltető vállalkozások megsegítését lehetővé tévő pályázat összeállítása már folyamatban van, és hamarosan ez is megjelenik, továbbá, hogy a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozások számára kiírt támogatási pályázatok beadási határideje 2021. február 22-e. Ehhez a kérelem és nyomtatvány elérhető ide kattintva.  

Önkormányzatunk elkezdte a speciálisan az előadóművészeket segítő támogatási struktúra kidolgozását, reményeim szerint nemsokára erről is beszámolhatok majd" - áll a tájékoztatóban.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek