3 évnél régebbi cikk

10 fehérvári szállásadó vállalkozás igényelt városi támogatást
10 fehérvári szállásadó vállalkozás igényelt városi támogatást

Hétfőig pályázhattak a gazdasági mentőcsomag részeként meghirdetett városi támogatásra a szállásadók. Az önkormányzati programmal a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat segíti Székesfehérvár. 10 szállásadó igényelt segítséget.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán jelentette be az örömteli hírt: "A szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások számára meghirdetett pályázat határideje hétfőn lejárt. 10 szállodát üzemeltető vállalkozás nyújtott be pályázatot. Eddig 7 elbírált pályázat esetében összesen 9 285 207 forint támogatás kiutalását állapítottuk meg. Ezek a pályázatok 88 megtartott munkahelyet is jelentenek a szektorban."

További 3 esetben a hiánypótlás folyamatban van, így 100 fő álláshelyének megtartását és több mint 10 millió forintos támogatás biztosítását jelenti ez a pályázat.

"A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások és munkavállalók segítésére meghirdetett pályázatok mindegyike iránt nagy az érdeklődés, ez igazolja, hogy szükség van a támogatásra, amelyet a Tovább-foglalkoztatást segítő Alapból biztosítunk. Várhatóan ezres nagyságrendű munkahely megőrzéséhez nyújt segítséget az önkormányzat" - folytatta polgármester, majd hozzátette: "A Városi Alapba számos felajánlás érkezett már. Kérem, hogy ha tehetik, Önök is támogassák Fehérvár nehéz helyzetben lévő vállalkozásait!"

Számlaadatok: Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap; 12023008-00153647-06000002

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek