3 évnél régebbi cikk

Bezárnak a boltok és az iskolák, kötelező lesz maszkot viselni mindenhol
·Hírekkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined
Bezárnak a boltok és az iskolák, kötelező lesz maszkot viselni mindenhol
·Hírekkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined

Bezárnak a boltok, az iskolák, az óvodák és kötelező lesz a maszkhasználat mindenhol - jelentette be Gulyás Gergely a március 4-i Kormányinfón.

Gulyás Gergely a tájékoztató elején elmondta, hogy a koronavírus terjedésének sebessége nő. A magyar vírusreproduckiós ráta jelenleg a legmagasabb Európában.

"Szerencsére van vakcina. Még ez a tempó sem elég ahhoz, hogy a vírus terjedését megakadályozza" - emelte ki Gulyás Gergely, majd hozzátette, hogy csak a kontaktusok számának csökkentése vezethet eredményre. A miniszter felhívta a figyelmet, ha most nem zárnának, akkor az újranyitás is későbbre tolódna.

A kormány a következő döntéseket hozta:

  • Március 8-tól az óvodákat és az iskolákat bezárják április 7-ig.
  • Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják, ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a drogéria, a patika és a benzinkút.
  • Március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások, erről az operatív törzs pénteken dönt.
  • A konditermek is bezárnak, az igazolt sportolók edzései és a sporteseményei zárt kapuk mögött lehetnek.
  • Parkok, arborétumok nyitva lehetnek.

Gulyás kiemelte, hogy arra kérnek minden céget, ahol az otthoni munkavégzés lehetséges, biztosítsa alkalmazottainak, különösen a gyerekeket nevelő szülőknek.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz. A támogatásokat kiterjesztik azokra a vállalkozásokra is, amelyek most bezárnak.

A nyitás március 22-én megkezdődhet, de csak ütemezetten. Gulyás Gergely arra kért mindenkit, hogy vegyen részt az erről szóló nemzeti konzultációban, ami március 15-én zárul le, a kormány 17-én dönt a továbbiakról.

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek