3 évnél régebbi cikk

50 milliárd forintnál is több bértámogatást fizettek eddig ki
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
50 milliárd forintnál is több bértámogatást fizettek eddig ki
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

50 milliárd forintnál is több bértámogatást fizettek már ki a vállalkozásoknak - ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely miniszter elmondta, csak a védekezéssel foglalkozott a kormány a szerdai ülésen. A harmadik hullám a második hullám legnehezebb napjainál is nehezebb lehet, ezért arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat!

"Mindenki tartózkodjon a találkozásoktól, hordjon maszkot! Jön a vakcina is, 327 ezren már a második oltásukat is megkapták"- jegyezte meg a miniszter.

Az átoltottság Európában a második legmagasabb itthon. Nálunk 11,34 százalék jutott már legalább egy oltáshoz, ez az EU-ban kevesebb, mint 7 százalék.

Gulyás Gergely elmondta, hogy együttéreznek minden kozmetikussal, fodrásszal, bolti eladóval, senkit nem hagynak az út szélén, ezért terjesztették ki az 50 százalékos bértámogatást egész márciusra. A munkáltatók mentesülnek a járulékfizetés alól, és a kata utáni átalányadót is elengedik.

"Mindezen vállalkozásoknak a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönt biztosítjuk. A kormány utasította az MFB-t arra, hogy ennek feltételeit gyorsan teremtse meg" - tette hozzá a miniszter. Az eddig megigényelt és kifizetett bértámogatás 50 618 000 000 forint, 240 millió forinttal kevesebb csak az igényeltnél.

Borítókép: M1
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek