3 évnél régebbi cikk

Nem érintette a Covid-osztályt a tűz a kórházban Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó-Bisztricz Anett
Nem érintette a Covid-osztályt a tűz a kórházban Székesfehérváron

Nem érintette a Covid-osztályt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban keletkezett tűz. Az oltóponton és a Covid-ellátás működésében nincs fennakadás - közölte Bucsi László kórházigazgató.

Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Kórház hotel épületében. 

Szabó-Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy hajnali negyed három előtt néhány perccel automatikus tűzjelzést kaptak a kórház beépített tűzjelző rendszeréről, amit a távfelügyelet telefonon megerősített.

A százados közlése szerint az ötödik emelet egyik kórtermében a mennyezetre szerelt két tévékészülék lánggal égett, majd leszakadt a helyéről. Az épületből 128 embert mentettek ki, egyikük sem sérült meg. Bucsi László elmondta, hogy a napokban az ötödik emeletre is vissza tudják költöztetni a betegeket, a kiürítésben érintett felsőbb szinteken már újra zavartalan a betegellátás. A főigazgató úgy fogalmazott: "a Covid egy nagy púp és mellé kaptunk még egyet, a tűzesetet".

Szabó-Bisztricz Anett közölte, hogy a tévékészülékek mellett alkatrészek és vezetékek is égtek, a tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat.

Hangsúlyozta, hogy az elsőként kiérkező tűzoltóegységeknek az életmentés volt az elsődleges feladata, ezért légzőkészülékben felrohantak az emeletre, majd a sűrű füstben a mentést addigra már gyorsan és szakszerűen megkezdő kórházi dolgozókkal közösen elkezdték a betegeket menteni, többségüket ággyal együtt kitolni a kórtermekből.

Hozzátette, ezt követően a felsőbb szintekről is kimenekítették a betegeket a kórházi dolgozók, a katonák és a rendőrök segítségével. A szóvivő elmondta azt is, hogy mindössze egy kórházi dolgozó sérült meg könnyebben a belélegzett füsttől. Jelezte, hogy tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják a tűz keletkezésének okát.

A tűzoltók az érintett emeletet kétszer is átvizsgálták, hogy meggyőződjenek arról, már senki sincs a kórtermekben. Szabó-Bisztricz Anett külön kiemelte, a mentést nagyban megkönnyítette, hogy a kórházi dolgozók összehangolva, szakszerűen kezdték meg a betegek kimenekítését. A kórtermek nagy részébe már visszaköltözhettek a betegek, abba a kórterembe, ahol a tűz keletkezett egy-két nap múlva, egy tisztasági festést követően mehetnek vissza a kórházban ápoltak.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek