2 évnél régebbi cikk

Eldőlt: nem mehetnek külföldi nézők a tokiói olimpiára
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Eldőlt: nem mehetnek külföldi nézők a tokiói olimpiára

A koronavírus-járvány miatt nem lehetnek külföldi szurkolók az idén nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia versenyein - jelentette be szombaton a szervezőbizottság.

A döntést a koronavírus-járvány terjedése miatti félelemmel indokolták. Koike Juriko tokiói kormányzó úgy fogalmazott: a lépés sajnálatos, de elkerülhetetlen volt, miután a sikeres rendezés legfontosabb előfeltétele a sportolók és a japán lakosok egészségének megőrzése.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) megértéssel fogadta a döntést, amelyet tiszteletben tart - közölték az ötoldalú, online megbeszélést követően, amelyen a szervezőbizottság és a kormányzó mellett a NOB és az IPC vezetője, valamint a japán kormány képviselője vett részt.

Korábban a japán média valószínűsítette, hogy néhány kivételtől eltekintve az önkéntesek között sem lehetnek majd külföldi állampolgárok, de erről hivatalos döntés egyelőre nem született.

A külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát, az olimpia esetében mintegy 600 ezer, a paralimpia kapcsán pedig körülbelül 30 ezer jegyről van szó.

A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Forrás: Privátbankár.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek