3 évnél régebbi cikk

Fehérváron új helyek is szóba kerültek a Barátság mozi 2021-es kertmozi helyszíneinél
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Kortárs Művészeti Fesztivál
Fehérváron új helyek is szóba kerültek a Barátság mozi 2021-es kertmozi helyszíneinél

Természetesen az, hogy kertmozizhatunk-e 2021 nyarán, függ a koronavírus-járvány alakulásától is.

Biztató poszt került ki a Barátság mozi Facebook-oldalára a napokban: a mozi munkatársai – Krainhoffer Andrea, Kelemen Kristóf és Györfi Péter – megkezdték az idei kertmozik lehetséges helyszíneinek felmérését. A tavalyi évhez hasonlóan idén is tervezik elvinni a kertmoziélményt Fejér megye kistelepüléseire is; a stáb szerdán éppen a mezőszentgyörgyi Eötvös Károly Községi Könyvtár és Művelődési Ház füves udvarát térképezte fel.

Ahogy írják: azon a helyszínen a kertmozi nagyobbik vásznát tervezik felállítani, a nézőteret közel 200 fő számára tudják kialakítani, és a szórakoztató film mellett hangulatos dekorációval is készülnek majd.

Persze mindennek megvalósulása függ a koronavírus-járvány alakulásától. Ám amennyiben lehetőség lesz kertmozizni, úgy – a mostani tervek szerint – nemcsak megyei kistelepüléseken, hanem természetesen Székesfehérváron, több helyen is élvezhetjük majd a szabadtéri mozizás élményét.

"A tavalyi helyszínek, úgy mint a Zichy liget vagy a Városháza díszudvara szinte biztosan szerepelnek majd a kertmozik listáján. Tavaly is volt vetítés, és idén is szóba került az Öreghegyi Közösségi Ház udvara, valamint új lehetőségként merült fel – egyelőre csak tervszinten – a Szárazréti, valamint a Felsővárosi Közösségi Ház udvara is" - mondta el Krainhoffer Andrea, a Barátság mozi munkatársa.

A Fejér megyei helyszínek kapcsán kiemelte, egy sikeres pályázatnak köszönhetően abai és lovasberényi helyszínek szerepelnek még a tervek között. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek