3 évnél régebbi cikk

Csak indokolt esetben lehet személyesen intézni az óvodai beiratkozást Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Csak indokolt esetben lehet személyesen intézni az óvodai beiratkozást Székesfehérváron

Április 26-a és 28-a között lesz az óvodai beiratkozás Székesfehérváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben.

Székesfehérváron a következő nevelési évre 2021. április 26-a és 28-a (hétfő-szerda) között, naponta 8-tól 18 óráig lehet beíratni a kisgyermekeket az önkormányzat által fenntartott óvodákba. 2021. szeptember 1-jétől minden olyan kisgyermeknek, aki 2021. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, legalább napi négy órában kötelező óvodába járnia.

A beiratkozáskor elsősorban oda kell felvenni a gyermeket, amelynek a körzetében lakik, vagy ahol a szülő dolgozik.

Kérik a szülőket, hogy azon kisgyermekek esetében is jelezzék felvételi igényüket az intézményeknél, akik 2021. szeptember 1. és 2022. február 28. napja között töltik be a harmadik életévüket.

A járványhelyzet miatt a beiratkozás elsősorban online zajlik.

Elektronikus úton történő beiratkozás esetén az óvoda email-címére szükséges a szülőnek jeleznie gyermeke beíratási szándékát a beiratkozásra kijelölt időintervallumban, vagyis április 26-a, hétfő és 28-a szerda között, minden nap 8-tól 18 óráig. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatása az első óvodai nevelési napon történik. Az székesfehérvári óvodák elérhetősége ide kattintva nézhető meg!

Személyesen történő beiratkozásra kizárólag az óvodával történt telefonos egyeztetést követően, előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor. A járványügyi helyzetre tekintettel kérik a szülőket, hogy személyes beiratkozásra csak különlegesen indokolt esetben kerüljön sor.

A felvételről az óvoda igazgatója dönt, melyről írásban értesíti a szülőt legkésőbb az óvodai beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30. napig.

Új közterületek kialakítása, elnevezése, a lakosság számának változása miatt, valamint a területi elhelyezkedésre tekintettel indokolttá vált a Rákóczi Utcai Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, a Maroshegyi Óvoda és a Hosszúsétatéri Óvoda székhelyintézmények, a Gyöngyvirág Óvoda - Székesfehérvár, valamint a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája és a Felsővárosi Óvoda Szárazréti Tagóvodája körzeteinek módosítása. Az óvodai körzetekről részletesen ide kattintva lehet tájékozódni!

Minden részletes információ innen tölthető le!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek