1 évnél régebbi cikk

Április közepén lesz az óvodai beiratkozás Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Április közepén lesz az óvodai beiratkozás Fehérváron

Április 20-án és 21-én a 2023/24-es nevelési évre azokat a gyerekeket kell beíratni, akik ez év augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.

Székesfehérváron az önkormányzati fenntartású óvodai intézményekben április 20-án és 21-én reggel 8 és 17 óra között lesz a beíratás. Szeptember 1-jétől legalább napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett minden olyan kisgyermek, aki 2023. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét.

Kérik a szülőket, hogy azon gyermekek esetében is jelezzék felvételi igényüket a körzetes vagy választott óvodánál, akik 2023. szeptember 1. és 2024. február 29. között töltik be a harmadik életévüket.

A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és a lakcímkártyát, ezek mellett a szülők személyi azonosító és lakcímkártyáját.

A felvételről az óvoda vezetője dönt, amelyről írásban értesítik a szülőt legkésőbb az óvodai beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30 napig. A szülő a döntés ellen felülvizsgálati kérelmet nyújthat be Székesfehérvár jegyzőjéhez. A beiratkozásról, az intézmények felvételi körzeteiről, az önkormányzati fenntartásban működő óvodák elérhetőségeiről részletes tájékoztató Székesfehérvár honlapján érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek