9 hónapnál régebbi cikk

A fehérvári Mese-Vár Óvodában a gyerekek szemeiről készült fotók díszítik a falakat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly/FTV
A fehérvári Mese-Vár Óvodában a gyerekek szemeiről készült fotók díszítik a falakat

Szülők és gyermekeik együtt ragasztották fel a szemfotókat az óvoda bejárata melletti falszakaszra.

Csak egy szempár és egy monogram - ennyi szerepel azokon a fotókon, amiket a szülők és gyerekek közösen ragasztottak fel a Mese-Vár Óvoda falára.

"Márciusban kezdődött ez az egész kezdeményezés, amiből szeretnénk hagyományt teremteni. Fenntartónk egy toscanai utazása során látott egy olyan falat, ahol a szemek voltak, és rögtön fenntartóként a saját gyerekei, saját óvodásai szemei jutottak eszébe, hogy milyen jól mutatna a mi óvodánk falán is. Így is aktuális, hogy felújítsuk a falat, úgyhogy elkezdtük ezen az egy falrészen ezeket a munkálatokat, a gyerekek is nagyon sokat segítettek ebben, részt vettek és szülők is" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Bereczkiné Sárvári Krisztina, a Mese-Vár Óvoda tagóvoda-vezetője.

A sok-sok mosolygó szempár az itt töltött boldog időt jelzi az érkezőknek - emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester a szülőknek, akik a képek felragasztása előtt énekes, mondókás, táncos műsorban is megcsodálhatták gyermekeiket. Az óvodát fenntartó Alapítvány nem először indít fényképezéshez kapcsolódó projektet, tavaly tavasszal négy évszak képeit gyűjtötték össze amatőr fotósoktól, majd több kiállításon mutatták be a közönségnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek