4 hónapnál régebbi cikk

Fejér vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mesél a szemünk
Fejér vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát

A Mesél a szemünk játékos pályázatán a Fejér vármegyei ovisok bebizonyították, hogy számukra semmi sem lehetetlen, és mindent bevetettek, hogy a négy fal között és a szabadban is segítsék a bajba jutott fénygömböcöket.

A Mesél a szemünk kezdeményezés elsődleges célja, hogy játékos módon hívja fel a figyelmet a társadalom egyre nagyobb részét érintő gyermekkori rövidlátás (myopia) megelőzésének fontosságára. Ugyanis az előrejelzések szerint 2050-re a világ lakosságának körülbelül 50 százalékát érinteni fogja a rövidlátás, mely gyakran gyerekkorban kezdődik.

Ennek érdekében indult el a meselaszemunk.hu weboldal is, ahol többek között játékos gyakorlatok is segítik a szülőket és a gyerekeket a látásromlás korai tüneteinek felismerésében, illetve a rövidlátás kialakulásának megelőzésében szerepet játszó életmódbeli szokások elsajátításában.

A „Fényjáték az óvodában” pályázat pedig célja az volt, hogy mesés történeteken keresztül megmutassa, az óvodáskorú gyerekek képzelete a mai, egyre inkább digitalizálódó világunkban is korlátok nélkül képes szárnyalni. Nem beszélve arról, hogy a mesék révén még a szemük egészségének védelmét célzó gyakorlatok is élvezetessé tehetők.

A játékos pályázaton sárbogárdi és kulcsi ovisok is részt vettek, a pályázat hét hétig tartott, a résztvevők pedig közel kétmillió forint összértékű nyereményekért, köztük garantált ajándékokért indulhattak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek