6 hónapnál régebbi cikk

Ötven éve középpontban a gyerekek szeretete: jubilált a Tóvárosi óvoda
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Ötven éve középpontban a gyerekek szeretete: jubilált a Tóvárosi óvoda

Ötvenéves lett a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája. Az intézmény a jeles jubileumot egy héten át tartó programsorozattal ünnepli, melynek megnyitóját hétfőn délelőtt tartották.

Egy egész csokorra való dallal, verssel és énekkel készültek a Tóvárosi ovisok intézményük születésnapjára. A műsorból látszott, a gyerekek szívesen tanultak a fellépésre és otthonosan mozognak a mondókák világában. Az óvoda vezetője Tóth Ildikó azt mondja, a kezdetekkor és most is az a legfontosabb, hogy a gyerekekkel szeretettel foglalkozzanak. 1973 decemberében nyitott meg a Tóvárosi Óvoda, akkor több mint kétszáznegyven kicsi járt ide, az intézmény ma kisebb létszámban, öt csoportos óvodaként működik. A nyáron felújítás zajlott itt, a város 55 millió forintot költött az intézményre, ebből többek között korszerűsítették a konyhát és a kiszolgálóhelyiségeket, valamint a vizes blokkok, és az öltözők is.

Az intézményt fennállásának ötvenedik születésnapján Cser-Palkovics Andás polgármester is köszöntötte. „Az intézményeink napjainkban is olyan alapvető szolgáltatásokat nyújtanak, melyek nélkül a város egyszerűen működésképtelenné válna. Ezért is érdemes megállnunk egy 50 éves születésnapon és köszönetet mondani mindazoknak, akik egykor itt dolgoztak, illetve ma itt dolgoznak, ebben az intézményben. Kiemelkedően fontos, nehéz és felelősségteljes munkát végeznek. Szülőként reggelente a legféltettebb kincseinket, a gyermekeinket hagyjuk itt, és tudjuk, hogy jó helyen lesznek!" – emelte ki a polgármester.

A jubileumot az intézményben egész héten ünneplik. Ennek keretében lesz táncház a Kákics együttessel, családi délutánok, közös szülinapi tortázás és ünneplés a Pitypang Zenekarral.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek