7 hónapnál régebbi cikk

Színészek lepték meg a Felsővárosi Óvoda gyerkőceit a Magyar Népmese Napján
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Színészek lepték meg a Felsővárosi Óvoda gyerkőceit a Magyar Népmese Napján

Színészeket fogadtak a Felsővárosi Óvodában a Magyar Népmese Napján. Ez alkalomból a az intézmény legkisebbjeit lepték meg egy-egy magyar történettel.

Ezúttal is nagy lelkesedéssel fogadták a Felsővárosi óvoda gyerkőcei a hozzájuk látogató színészeket. Az intézményben már hagyomány, hogy a népmese napja alkalmából vendégül látják a Vörösmarty Színház előadóit, ugyanis a pedagógiai programjukban mindig kiemelt szerepet kapnak a mesék.

"A gyerekek nagyon kedvelik ezt a programot, egy igazi különlegesség számukra, hogy egy olyan ember mesél nekik, akiket nem ismernek. Különösen nagy szeretettel fogadják a férfi színészeket, hiszen itt óvónéniktől hallják a meséket" - mondta el Kocsisné Lukács Ildikó, óvónő.

Ez alkalommal Juhász Illés érkezett elsőként az óvodába, aki a Sün Balázs című mesét olvasta fel a kicsiknek. A színész azt mondja, fontos szempont ennél a korosztálynál, hogy minél egyszerűbb, ám de annál szórakoztatóbb történettel készüljön. A süni csoport ovisai pedig már Kozáry Ferenc kedvenc népmeséit hallgathatták meg. A színész úgy véli, akkor lesz a legsikeresebb a felolvasás, ha nem csak a hallgatók, a mesélő is ugyanúgy beleéli magát a történetbe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek