3 évnél régebbi cikk

A merész pixie, a hippi shag és bob, a nagy visszatérő - hajtrendek pandémia idején és után  
·Stílusfrizura·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
A merész pixie, a hippi shag és bob, a nagy visszatérő - hajtrendek pandémia idején és után  
·Stílusfrizura·Utolsó frissítés: undefined

Senki nem gondolta volna, hogy a koronavírus átírja az egész életünket. Azt pedig főképp nem, hogy hatással lesz a frizuratrendekre is. Pedig így van, legalábbis a The List női portál által megkérdezett beauty-szakértők szerint.

A bezártság, a face to face emberi kapcsolatok hiánya, az ingerszegényebbé vált környezetünk után felszabadító érzés vagányabb, merészebb stílust kipróbálni, ezzel is szimbolizálva határozott igényünket a változtatásra.

A világszintű lelassulás a szépségipart sem kíméli, így a trendek a hajviseletek területén sem váltják túl gyorsan egymást. Viszont három meghatározó irányt mindenképpen meg kell említeni.

Az egyik a shag, amely ebben az évben véget vet a nagyon letisztult, egyenes vágás uralmának. Ezt a bohémabb fazont kellemes kócosság jellemzi.  A ''70-es és ''90-es években már divatirányzattal vált, most újra visszatér, persze kicsit modernebb formában. Erre a hajviseletre a „tépett", rétegezett vágás jellemző, amitől többnek hat a hajmennyiség. Bármilyen hosszból elkészíthető, kerek arcformánál azonban érdemes odafigyelni: tovább kerekítheti. Könnyen kezelhetősége miatt szeretni fogjuk: megmossuk, összevissza szárítjuk, beletúrunk és néhány tincset lakkal fixálunk.

2021 másik legkeresettebb fazonja a pixie-k közül az oldalt és hátul extra rövid, felül pedig kócos, tépett. Vagány, határozott, mégis nőies külsőt kölcsönöz viselőjének. A megfelelő fazon teljesen más keretet ad az arcnak, sokkal fiatalosabb hatást kelt. A pixie a hatvanas években vált igazán közkedveltté, ám az utóbbi időben is egyre többen döntenek a rétegelt rövid haj mellett. Egyik nagy előnye, hogy  a vékony szálú lobonccal rendelkezőknél is dúsabb hatást vált ki.

Bob, a nagy visszatérő, igazi, klasszikus forma, ami nem megy ki a divatból. Számtalan variációja felbukkant már az évek során és  - a divatszakértők szerint - még sokáig velünk marad. A hátulról előre fokozatosan hosszabbodó, állig érő bob most még sikkesebb, ha oldalra húzott frufruval egészítjük ki. Az aszimmetrikus fazon kerek archoz is jó választás. 

Mi a helyzet a hajszínekkel? Továbbra is népszerű a szabadkezes melírtechnika. A fekete hajszín azonban reneszánszát éli, amit - visszafogottan ugyan, de  - egy kis kékkel vagy zölddel bolondítanak meg. A finom árnyalatok egyes tincsekre vagy a hajvégekre kerülnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek