2 évnél régebbi cikk

Fehérváron is szünetelnek a járvány miatt az onkológiai szűrések
Fehérváron is szünetelnek a járvány miatt az onkológiai szűrések

Az általános, éves szűrővizsgálatok maradnak el, ha valakinek tünete van, késlekedés nélkül megvizsgálják.

A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan, Fehérváron is szünetelnek a járvány miatt az onkológiai szűrések. A vizsgálatokat  a hét közepén Kásler Miklós függesztette fel.

A miniszter a döntést a kórházi adatokra hivatkozva hozta meg, amely szerint egyre inkább nő a fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Szántó István, a Szent György Kórház Onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, az intézkedés a betegek ellátását nem akadályozza, csak az egészséges emberek megelőző szűrővizsgálata szorult most háttérbe a járvány miatt.

Elmondta: a beteg embereknek a gyógyítása változatlanul folyik, ugyanazzal a gondossággal.

Ha valakinek komoly tünete, vagy panasza van, ami arra utal, hogy ne adj Isten daganata van, azt késlekedés nélkül megcsinálják. Most a szokásos, általános vagy éves egészségügyi szűrővizsgálatok maradnak el, amikkel sok mindent meg lehetne előzni, de más súlyú ez a jelen körülmények közt, mint a betegek gyógyítása."

A főorvostól megtudtuk, ha valakinek tünetei vannak, változatlanul az úgynevezett szolgálati út betartását javasolják. Vagyis forduljon a háziorvosához, aki elirányítja a megfelelő szakrendelőbe.

Szántó István hangsúlyozta, a szűrések felfüggesztéséről nem az egészségügyi rendszer tehet, hanem ez a koronavírus járvány következménye, mely jelenleg is nagy terhet ró a kórházakra és ennek lecsengése nagyon-nagy megterhelést fog okozni.

Borítókép: kunc.org
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek