3 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: jövő héten elérhetjük a 4 millió beoltottat
Kormányinfó: jövő héten elérhetjük a 4 millió beoltottat

Várhatóan pénteken meglesz a három és félmillió beoltott, szombaton nyithatnak a teraszok.

A kormány legfrissebb intézkedéseit ismertető sajtótájékoztatón Gulyás Gergely elmondta, hogy az országban várhatóan pénteken elérjük a három és fél millió beoltottak, ennek alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. Ettől fogva a kijárási tilalom este 11 órától kezdődik majd.

A négymillió beoltott – melynek elérésétől további nyitásokat tettek függővé – várhatóan a jövő héten, akár a hét első felében meglesz. Az ezzel kapcsolatos intézkedésekről a miniszterelnök fog a következő napokban tájékoztatást adni.

Gulyás Gergely azt is ismertette, hogy az elkövetkező egy hétben nagyjából másfél millió vakcina érkezhet az országba: egymillió kínai vakcina mellett 200 ezer első körös orosz oltás és több mint 300 ezer Pfizer vakcina.

Hozzátette: aki most regisztrál, az egy-két héten belül be lehet oltva. A nyájimmunitás eléréséhez hatmilliós oltotti szám szükséges.

 A veszélyhelyzet meghosszabbítására azért van szükség, mert a járvány még nem ért véget. Ez a meghosszabbítás azt szolgálja, hogy az ország cselekvőképessége biztosított legyen. A veszélyhelyzet véghatárideje az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetéhez számított 15. nap - mondta Gulyás.

Borítókép: M1
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek