2 évnél régebbi cikk

Fehérváron is lehet online időpontot foglalni az AstraZeneca oltásra
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváron is lehet online időpontot foglalni az AstraZeneca oltásra
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined

Hétfő óta a kórház rendelőintézetében már azokat a regisztráltak várják az oltópontokon, akik időpontot foglaltak a védettséget jelentő oltásra. A héten a Sinopharm vakcinát kaphatják meg azok, akik jelentkeztek az oltásra.

Hétfő óta a kórház rendelőintézetében már azokat a regisztráltak várják az oltópontokon, akik időpontot foglaltak a védettséget jelentő oltásra. A héten a Sinopharm vakcinát kaphatják meg azok, akik jelentkeztek az oltásra. Emellett második körös Szputnyik oltások is zajlanak.

"Teljesen zökkenőmentes volt a folyamat. Gyors is volt, regisztráltam, szerintem egy pár napon belül megkaptam a háziorvostól is az emailt és utána a központi rendszerből az sms-t, hogy akkor hol tudok időpontot foglalni, úgyhogy gyakorlatilag egy héten belül lezajlott." - nyilatkozta Skoumal-Nagy Judit a Fehérvár Televíziónak.

Fejér megyében két kórházba: a dunaújvárosiba és a fehérváriba több, mint 9000 vakcinát szállítottak ki, ami nem fogyott el szerdáig, ezért további bejelentkezésre van lehetőségük a regisztráltaknak, vagyis csütörtökön és pénteken is megkaphatják a kínai oltást.

Még mintegy 1500-2000 jelentkezőt várnak a hét folyamán.

"A héten már az úgynevezett tömeges oltás történik. Ez azt jelenti hogy 15-18 oltóhelyen történik itt, a rendelőintézetben oltás, nem csak Sinopharm, hanem a Szputnyik is megy párhuzamosan. Sőt tegnap még Pfizerrel is oltottunk, hogy színesebb legyen a kép" - mondta Reiber István a Szent György Kórház járványügyi főmunkatársa. 

A korábbi oltási rend az időpontfoglalással jelentősen leegyszerűsödött, így már a jövő hétre is lehet időpontot foglalni. Jövő héten a tervek szerint az AstraZeneca vakcinát használják a kórházi oltópontokon, emellett folytatódnak a második körös oltások is. Reiber István kiemelte: a következő időpontot mindenki megtalálja az oltási lapon, a megadott napon kell előzetes értesítés nélkül kell felkeresni az kórházat.

Borítókép: MTI/Rosta Tibor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek