2 évnél régebbi cikk

A legjobb természetes takarítószerek, amelyekkel tartós marad a tisztaság
·Stílustakarítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
A legjobb természetes takarítószerek, amelyekkel tartós marad a tisztaság
·Stílustakarítás·Utolsó frissítés: undefined

Nem véletlenül hívják a nagytakarítást tavaszinak: ilyenkor ugyanis kötelező kisuvickolni a rejtettebb sarkokat is! Találtunk néhány tippet, ami segíthet, sőt, tartósabbá teheti erőfeszítéseink gyümölcsét.

Glicerin a pormentes lakásért

Mit tegyünk, hogy ne rakódjon le a por? A varázsszer ezúttal a glicerin. Ennek az anyagnak a különleges képessége, hogy hosszabb ideig megakadályozza a por lerakódását. A használatával könnyen eltüntethetjük a port a tükörről, de még a lakkozott felületekről is. Nem gondolnánk, de nagyon könnyen beszerezhető, viszonylag megfizethető áron: a legismertebb drogériákban kapható.

Ezt a szert használják szállodák és múzeumok takarításánál is, mert ez a szagtalan, sűrű termék egy láthatatlan réteggel vonja be a megtisztított felületeket, ezért nehezebben rakódik le a por. Ráadásul bármilyen felületen alkalmazható!

A glicerin eltünteti a foltokat is. Ha makacs foltokkal állunk szemben, csepegtessünk a foltra pár csepp glicerint, majd öblítsük ki a ruhát sós vízben!

Használat: tegyünk egy mikroszálas törlőkendőre néhány csepp glicerint, ezzel töröljük át a bútort! Ugyanígy áttörölhetjük a tükröket és a lakkozott felületeket is. A glicerint arra is használhatjuk, hogy a fából készült parketta vagy a laminált padló tiszta és fényes legyen. Tegyünk pár csepp glicerint a felmosóvízbe, majd ezzel mossunk fel!

 

Felmosás szódabikarbónával?

Nemcsak akkor érdemes használni a szódabikarbónát, ha sütünk vagy ég a gyomrunk, hanem tisztítószerként is érdemes kipróbálni. A szódabikarbóna egy valódi multifunkciós szer. Legközelebb hajmosáshoz, folteltávolításhoz vagy edénysúroláshoz is érdemes elővenni! Ugyanis a főzésen kívül a szőnyegek szagtalanítására vagy épp fogmosásra, sőt felmosásra is kiváló!

Nem kívánt karcolások nélkül szabadulhatunk meg a makacs piszoktól a padlón, ha egy csésze szódabikarbónát keverünk el a meleg felmosóvízben. Ez a módszer úgy távolítja el a szennyeződést, hogy egyúttal megkíméli a parketta viaszát és a csempe fényességét.

 

Szódabikarbóna bútorokra!

A festett bútorok, sőt még a fal is jól viseli, ha a foltokat nedves, szódabikarbónás szivaccsal tisztítjuk. Nem tesz kárt ugyanis a felületben, megőrzi a színeket, ugyanakkor leszedi még a zsírkréták nyomait is. Tisztítás után elegendő áttörölni a területet egy tiszta, száraz ruhával.

 

Így fertőtlenítsük a mosogatószivacsot!

Áztassuk egy órára szódabikarbónás vízbe a használt mosogatószivacsot! Ehhez négy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy liter meleg vízben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek