3 évnél régebbi cikk

Jövő májustól új rendszámot vezethetnek be Magyarországon
Fehérvár Médiacentrum fotója
origo.hu
Jövő májustól új rendszámot vezethetnek be Magyarországon

Az új magyar rendszám valószínűleg négy betűből és három számból fog állni.

A három betűből, három számból, egy magyar zászlóból és egy nagy H-betűből álló kombinációt 1990 nyarán vezették be Magyarországon, ez kapott 2004-ben, az uniós csatlakozáskor kék alapszínt, a hazai trikolór helyét pedig a sárga EU-csillagok vették át.

Egy ideje azonban már sejteni lehetett, hogy változás lesz, ugyanis napjainkban az S-sel kezdődő betűkombinációnál tartunk, így már csak a T-s, a V-s és a Z-s sorozat van hátra. Így várhatóan lassan elfogynak a jelenleg alkalmazott elv szerint kiosztható táblák - írja a vezess.hu az autoselet.hu cikkére hivatkozva, amely már nem érhető el az oldalon.

Emellett a veterán járművek OT-betűjelű rendszámaiból is nagyon kevés kiadható maradt, többek között ezért is indokolt az új változat bevezetése,

amely valószínűleg négy betűből és három számból fog állni.


Valahogy így:

Az autoselet.hu információi szerint egyelőre annyit lehet tudni, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik ezt a változtatást, illetve azt is, mi lesz a különleges rendszámokkal, az ügyfelek kérésére legyártott, egyedi változatokkal és a motorok jelzéseivel. Ha meglesz a bejelentés, jövő májusban lép hatályba a törvény, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek