2 évnél régebbi cikk

Szoboszlai nélkül, négy Vidi-játékossal az Eb-n a magyar válogatott
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
mlsz.hu
Szoboszlai nélkül, négy Vidi-játékossal az Eb-n a magyar válogatott
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Június 15-én játssza első mérkőzését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a labdarúgó válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány ma kihirdette a keretet, a legnagyobb név, Szoboszlai Dominik sérülése miatt kimaradt. Így is van a Főnixből induló fehérvári játékos a csapatban.

Portugália, Franciaország és Németország ellen szerepel a csoportban a magyar válogatott, ebből a négyesből a legerősebb kerettel is bravúr lenne a továbbjutás. (Még úgy is, hogy a csoport első két helyezettje mellett a harmadiknak is van rá esélye.)

Legerősebb keretről pedig eddig sem beszélhettünk, hiszen a nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok közül Kalmár Zsolt korábban kiesett, az Andorra elleni meccsen elszenvedett súlyos sérülése miatt. Tovább szűkült a választék, amikor a Mol Fehérvár védője, Hangya Szilveszter is elhagyta az edzőtábort, bokasérülése miatt. Így végül csak egy kapust és két mezőnyjátékost kellett a mai keretszűkítésnél kihagynia Rossinak.

Nem okozott meglepetést, hogy a kapusok közül a felcsúti Tóth Balázs, a mezőnyembereknél pedig klubtársa, Spandler Csaba maradt ki, egyikük sem játszott korábban a válogatottban. A harmadik kimaradó ellenben az a játékos lett, akinek alapesetben a legbiztosabb lenne a helye: Szoboszlai Dominik. A német szakportál, a Kicker már nap közben megírta, hogy a januárban Lipcsébe igazoló középpályás nem játszhat az Eb-n. A németek úgy tudják, a Bundesligában még egyetlen percet sem játszó Szoboszlainak kiújult korábbi sérülése, a Nemzeti Sport ellenben azt írta, a sok kihagyás miatt nincs megfelelő állapotban.

"Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit most érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek.

Bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés.


Jelenleg az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen az Eb-n, én pedig mihamarabb teljesen felépüljek, és szeptemberben már biztosan számíthasson rám a szövetségi kapitány” - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Szoboszlai.

A keretben így is van olyan fiatal játékos, aki Szoboszlaihoz hasonlóan a fehérvári utánpótlásműhelyben, a Főnixben nevelkedett, mielőtt profi játékos lett. Bolla Bendegúz, a Mol Fehérvár védője élete első felnőtt tornájára készülhet. Fehérvári csapattársai közül Fiola Attila, Nego Loïc és Nikolics Nemanja is ott lehet az Eb-n. Fiola és Nikolics a szép emlékű 2016-os Európa-bajnokságon is pályára lépett.

A magyar válogatott kerete az Európa-bajnokságon:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig).
Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő, Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK).
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Belgrád), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loïc (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC).
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest).

A válogatott csoportmérkőzései:

Június 15.: Magyarország-Portugália - 18:00, Puskás Aréna
Június 19.: Magyarország-Franciaország - 15:00, Puskás Aréna
Június 23.: Németország-Magyarország - 21:00, München

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek