Partly cloudy32 °C
2021. június 21. hétfő Alajos
Menü

Elgázolta volt élettársa barátját egy férfi Fehérváron

Elgázolta volt élettársa barátját egy férfi Fehérváron
Rendőrség (Fotó: fmc.hu)

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki Székesfehérváron gépkocsival elütötte egykori élettársa barátját, amely következtében a férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tíz évig élt élettársi kapcsolatban egy nővel, amely kapcsolat a gyanúsított féltékenysége miatt megszakadt. Ezt követően a nő megismerkedett a sértettel, akivel 2020-ig élettársi kapcsolatban élt, és utána is barátok maradtak. A férfi tudott a nő új kapcsolatáról, amely miatt többször hívta telefonon és üzeneteket is küldött neki - olvasható a Fejér Megyei Főügyészség által kiadott közleményben.

A gyanúsított 2021. június 1-jén, délután gépkocsival hazavitte a nővel közös gyermeküket, majd a közelben várakozott. A sértett megjelent a nő háza előtt, és amikor észrevette a gyanúsítottat, gyalog elindult az irányába.

A gyanúsított ekkor betolatott az egyik ház mögötti parkolóba, majd onnan kikanyarodva nagy gázzal elindult a sértett felé, elütötte őt, amely miatt a sértett felcsapódott a gépkocsi motorháztetejére. A férfi a gépkocsival gyorsított, majd 8-10 méter megtétele után a sértett a motorháztetőről az aszfaltra esett. A gyanúsított a gépkocsival távozott a helyszínről, majd néhány perc elteltével gyalog visszatért.

A sértett az elütés következtében kétoldali koponyatörést, kemény agyhártya alatti vérzést, agyzúzódást, valamint tüdőzúzódást szenvedett, amely sérülések életveszélyesnek tekinthetők.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel - amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztés - lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

Éppen ezért a Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A bíróság döntése végleges.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
  Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
 • Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
  Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
 • Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
  Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
 • Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
  Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
 • Szabad az út Horvátországba
  Szabad az út Horvátországba
 • Folytatódik a településfásítási program
  Folytatódik a településfásítási program
 • Jól fizet a diákmunka idén nyáron
  Jól fizet a diákmunka idén nyáron
 • Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
  Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások

Eseménynaptár