2 évnél régebbi cikk

Helló, világ! Megújultunk!
·Hírekfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Helló, világ! Megújultunk!
·Hírekfmc.hu·Utolsó frissítés: undefined

Évek óta álmodoztunk róla, fél évig készült, valójában pedig sosem lesz teljesen kész, de éppen ez a legszebb benne. Itt van az új fmc.hu többek között megújult külsővel, új rovatokkal, dark mode-dal és hamarosan induló hírlevéllel.

1785 nap - ennyi ideje indult el az fmc.hu 2016. augusztus 2-án. A lassan eltelt öt év után éppen itt volt már az ideje egy nagyobb ráncfelvarrásnak, vagy ha úgy tetszik egy kisebb megújulásnak. Lett új logónk, szlogenünk, és rengeteg új funkció azért, hogy még jobb élmény legyen az oldalunkon töltött minden perc.

Mutatjuk is a fejlesztéssel és ötleteléssel eltöltött bő fél év eredményeit a teljesség igénye nélkül:

Új és megújuló rovatok

Szinte teljesen átalakult az eddigi rovatrendszer. Kiemelt helyre került és saját rovatot kapott Székesfehérvár és Fejér megye, míg a Hírek, a Kult és Életmód új alrovatokkal bővült.  Újdonság a T-T-Z rovat, ahol ezentúl a T(ech), T(udomány) és Z(öld) cikkeink laknak majd.

Forró témák

A fejlécben innentől kezdve elérhető lesz az éppen legnagyobb érdeklődést kiváltó maximum három téma címkéje. Az indulásnál ez nem meglepő módon az országra lesújtó hőség, a magyar válogatott Eb-szereplése miatt külön izgalmas foci és a másfél éve az életünket gyökeresen felforgató koronavírus.

Mindenféle dobozok az oldalon

Telepakoltuk az új fmc.hu-t olyan dobozokkal, ahol különböző szempontok szerint böngészhettek tartalmaink között. Két állandó főoldali dobozunkban a szinte mindig rengeteg olvasót vonzó kvízeinket csoportosítottuk, míg a Véleménybe kerülnek innentől kezdve a szubjektív írások Székesfehérvár, Fejér megye vagy éppen a világ dolgairól.

A Legnépszerűbbek között az elmúlt hét nap legolvasottabb cikkei szerepelnek, míg a Kedvencekben - témától függetlenül - időtálló örökzöldjeink között lehet válogatni. Innentől kezdve külön dobozba és rovatba kerülnek videós és fotós tartalmaink (Multimédia), a Fehérvári hasznos infók között pedig a buszmenetrend és az orvosi ügyeltek mellett a szolgáltatók, valamint az ügyintézés kapott helyet.

Visszatérnek a kvízek

Szomorú szívvel elköszönünk az eddig használt kvízmodultól, melynek helyét egy teljesen új, sokkal több lehetőséget biztosító szoftver veszi át. Így az utóbbi időben rajtunk kívülálló okok miatt kissé hanyagolt szórakoztató és informatív kvízek teljesen átalakulva térhetnek vissza.

Jön, jön, jön: a hírlevél

Még nincs, de már csak hetek kérdése: az fmc.hu saját hírlevelet indít. Reményeink szerint még a nyáron, de legkésőbb az ősz elején indulhat a szolgáltatás. Aki nem akar lemaradni, már most regisztrálhat a Hírlevél dobozban. A részletekkel jövünk hamarosan.

Sötét mód

Avagy angolul dark mode. Akinek bántja a szemét a vakító fehér, mostantól nyugodtan nézheti kényelmes sötét alapon is az fmc.hu-t. A váltáshoz asztali gépen és laptopon elég a böngésző jobb felső sarkában, okostelefonon pedig a menüben található kapcsolót átállítani.

Kedvenceitek lesznek a megújult a cikkajánlók

A határozatlan olvasók kedvéért rovatainkban már elérhető a random cikkajánló gomb (Ajánlj nekem cikket), vagyis egyfajta cikklottó, amivel minden alkalommal más-más írásunkat dobja fel a véletlengenerátor. Jelentősen átalakult a tartalmak végére fűzött Hasonló cikkek rendszere, ahogy mostantól megjelennek a cikkekbe ágyazott Kapcsolódó cikkek is.

Új logó, új szlogen

Ráncfelvarrást kapott a logónk is, mely a sokszínűség mellett testvérmédiumainkkal, a Fehérvár Televízióval, a Vörösmarty Rádióval, a FehérVár hetilappal és a szekesfehervar.hu-val szoros  összekapcsolódásra is utal. Az új szlogent pedig talán magyarázni sem kell: Fehérvár összeköt.

Egyedül nem megy

Új honlapot építeni egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnhet. Nekünk szerencsénk volt, mert az ikontent fejlesztői minden ötletünkre nyitottak voltak, amikor pedig nagyon elszálltunk, végtelen türelemmel visszarángattak minket a földre.

De hogy a megújuló fmc.hu valóban az legyen, ami hosszú távon szeretne lenni, vagyis Székesfehérvár és Fejér megye meghatározó hírmagazinja, rajtunk és rajtuk kívül ti is kelletek. Első körben az is elég, ha sokat olvastok minket, amennyiben pedig valamilyen hibát láttok, jelzitek nekünk a szerkesztoseg@fmc.hu e-mailcímen.

Látrányi Viktória
főszerkesztő

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek