2 évnél régebbi cikk

Tízből hat töltő rázhat: forgalomból kivonás, visszahívás a fogyasztóvédelmi teszt eredménye
·Techtöltés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Tízből hat töltő rázhat: forgalomból kivonás, visszahívás a fogyasztóvédelmi teszt eredménye
·Techtöltés·Utolsó frissítés: undefined

Minden háztartásban megtalálhatók a mobiltelefonok, okoseszközök, notebookok használatához nélkülözhetetlen akkumulátortöltők. Ám most kiderült, több is veszélyes ezek közül.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) termékbiztonsági laborvizsgálatán húszból tizenkettőt áramütés-veszélyesnek ítéltek meg a szakemberek - tette közzé a minisztérium közleményében, kiemelve, a súlyos kockázatot hordozó árucikkeket a vásárlóktól is visszahívják. 

Nagy a kereslet rá, így nem véletlen, hogy a piacon széles kínálatban kaphatók olcsó tömegáruk a töltőkből is. Ám, nem mindegy, hogy milyet vásárolunk, hiszen áramütés veszélyével fenyegethet, ha például a szigetelés villamos szilárdsága, folytonossága elégtelen.

Az ITM akkreditált műszaki laboratóriumának vizsgálatai szerint a mintavételezett termékek 60 százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek.

Az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat. Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható - emeli ki az ITM közleményében.

Lehetőség szerint ismert, neves gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk. 

A vizsgált termékeket és az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon, ide kattintva érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek