4 évnél régebbi cikk

Megjelent a Kormányablak, de okostelefonos alkalmazás formájában
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegjelent a Kormányablak, de okostelefonos alkalmazás formájában

A Kormányablak napjaink egyik hasznos segítsége. Egy helyen, akár előre foglalt időpontban tudunk egy sor hivatalos ügyet intézni itt. Hogy még jobban megkönnyítsék dolgunkat, megjelent a Kormányablak alkalmazás, amelyet közelebbről is szemügyre vettünk.

A Kormányablakok a felhasználók számára kényelmes és egyszerű ügyintézést tesznek lehetővé. Leszámítva azt a kellemetlenséget, hogy vannak olyan ügymenetek, melyekre igen sokszor, igen sokat kell várni. Ennek okát és miértjét nem itt fogjuk most taglalni. A Kocka Blog nem erre van. Sokkal inkább arra, hogy bemutassuk azt a héten debütált appot, melyet nemes egyszerűséggel úgy kereszteltek el, hogy Kormányablak alkalmazás.

Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a Kormányablak alkalmazást ne keverjük a korábban már bemutatott OkmányAppal. Míg az OkmányApp célirányosan lett tervezve, a használtautó vásárlás során segíti a vevőket, addig a Kormányablak app sokkal általánosabb. 

Segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan lehet csekkolni, hogy egy általunk választott Kormányablakban mekkora a terheltség. A térképes kereső segítségével akár ügymenetekre szűrve is egyszerűen megtekinthető, hogy adott település választott hivatalában éppen mekkora a várakozási idő. 

Az alkalmazás Google Térkép alapú keresővel és részletes információval segíti a felhasználókat a választott ügymenet és Kormányablak tekintetében (Fotó: gomba)

Az alkalmazásban nem azt látjuk, hogy pontosan mennyien is várakoznak egy adott ügyintézésre. Sokkal inkább azt látjuk, hogy mennyi időt kell várnunk, hogy mi sorra kerüljünk.

A rendszer figyeli, hogy melyik kormányablakról, milyen ügytípusról van szó, vannak-e foglalt időpontok az adott ügytípusra, hány ügyintéző dolgozik az adott ügytípuson és mennyi az ügyintéző átlagos ügyintézési ideje, majd ennek megfelelően kalkulálja a várakozási időt. Leterheltségtől függően az alkalmazás narancssárga, illetve piros színnel jelöli, ha a várakozási idő hosszabb.

A fejlesztők 30 ezer korábbi eseten modellezték, hogy mi történt volna, ha az állampolgárok az alkalmazással foglalták volna le az időpontjukat, és az eredmény azt mutatta, hogy az esetek 80 százalékában az alkalmazás által mutatott várakozási idő a 10 perces tűréshatáron belül volt.

Az alkalmazásnak ez a legelső, de korántsem a végleges verziója. A tervekben további fejlesztések szerepelnek. A fejlesztők azon dolgoznak, hogy az alkalmazáson keresztül időpontot is lehessen foglalni, így ha a felhasználó bemegy a kormányablakba, a sorszáma rögtön fel is villanna a képernyőn és azonnal megkezdhetné az ügyintézést, mivel a program azt is kiszámolná, hogy mennyi idő alatt jut el a kormányablakba.

Az alkalmazás ingyenes, a használatért sem kell fizetni és elérhető az App Store és a Google Play áruházban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek