2 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: a háziorvosok személyesen keresik fel a még be nem oltottakat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MIT/Illyés Tibor
Kormányinfó: a háziorvosok személyesen keresik fel a még be nem oltottakat
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Új oltási kampányt indít a kormány, mivel még 2 és fél millióan nem oltatták be magukat.

A szokásostól eltérően szerda délután tartott Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A miniszter elmondta: járványügyi szempontból Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Elmondta: oltási akciót indít a kormány, amelynek keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem oltatták be magukat, mivel ez a korosztály legveszélyeztetettebb.

Gulyás Gergely közölte: két napon belül beolthatók azok, akik most kérnek vakcinát. Hozzátette: a járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem oltatták be magukat. Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben.

Közölte: jó eséllyel lesz negyedik hullám, de minden vírusmutációval szemben mindegyik oltóanyag védettséget nyújt, így az elsősorban az oltatlanokat fenyegeti majd. 

 Ugyanis, mint arra felhívta a figyelmet, napok óta olyan betegek haltak meg, akik nem voltak beoltva.

Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy körülbelül 6 millió ember védett ma Magyarországon, és van 2,5 millió ember, aki nem oltatta be magát. "Ezek az emberek inkább önveszélyesek. Alkotmányossági vitát is szülne, ha kötelezővé tennék az oltást" - tette hozzá. 

Hangsúlyozta azt is, hogy minden gyártó esetében vizsgálják, hogy kell-e harmadik oltás. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek