2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár-Veszprém Rally, Művészkorzó, Rúzsa Magdi és Blahalouisiana
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár-Veszprém Rally, Művészkorzó, Rúzsa Magdi és Blahalouisiana
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén ezúttal is számos fehérvári és környéki program közül szemezgethettek: többek között megleshetitek a Székesfehérvár-Veszprém Rallyt, nézelődhettek a Művészkorzó, netalántán tombolhattok Rúzsa Magdi és a Blahalouisiana koncertjein.

Sport: Székesfehérvár-Veszprém Rally
Mikor?: Július 16-18., péntek-vasárnap
Hol?: Fehérvár és Veszprém több helyszínén

Július 16-18. között kerül megrendezésre a Székesfehérvár-Veszprém Rally. A megszokott veszprémi murvás pályák mellett a székesfehérvári szuperspeciál is szerepel a programban, az Országos Rallye Bajnokság legnépszerűbb versenyén. A verseny futamait szombaton délelőttől vasárnap délutánig bonyolítják, a szuperspeciál július 17-én, szombaton 16:50-től kezdődik a Palotai úton, a célrendezvényeket pedig vasárnap 17 órakor lehet megnézni Veszprémben.

Az egyes szakaszokat a Nagylőtéren, Várpalotán, Kislődön, Hegyesden és a Kislőtéren bonyolítják. A technikai sportok kedvelői a magyar élmezőny mellett a hétszeres német bajnok Matthias Kahlénak vagy az osztrák Karl Rumplernek is szurkolhatnak.

Koncert: Liget - Depresszió, Alvin és a Mókusok, Rúzsa Magdi és Blahalouisiana
Mikor?: Július 16-17., péntek-szombat
Hol?: Liget

Fehérvár új, egész nyáron át tartó rendezvénysorozata, a Liget július másodikától augusztus végéig minden hétvégén élőzenés koncertek és partik váltják egymást az Újváralja soron, a FEZEN fesztiválterületén.

Július 9-én, pénteken 16 órától a Depresszió, Alvin és a Mókusok, Paddy & The Rats és Tortuga várja majd a kilátogatókat a közel 4 ezer fő befogadására alkalmas fesztiválterületen. Szombaton 16 órakor pedig a Rúzsa Magdi és a Blahalouisiana ad majd koncertet ugyanitt.

Gasztro: Böllér Boutique Grill Party
Mikor?: Július 17., szombat 12:00
Hol?: Böllér Boutique

Akit érdekel a BBQ-zás világa vagy a steaksütés rejtelmei annak feltétlen a Böllér Boutique Grill Partyján a helye. Persze azokat is várják, akik csak ennének egy jót, vagy szimplán buliznának egyet a gasztroudvaron. Az elemózsiát a Böllér Boutique, a zenét DjErnôPiaf szolgáltatja, így mindent adott lesz egy igazán eseménydús és kerek délutánoz/estéhez.

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Július 17., szombat 
Hol?: Belváros

Folytatódik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozata, a Művészkorzó: ezen a héten is 17 órakor kezdődik a program a Városház téren, a Zichy ligetben fél hattól a Fehérvári Huszárok Egyesülete várja a közönséget, majd 18.00 órától kamarakoncertet hallhatnak a zenekedvelők.

Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek: szombaton a Városház téren Gizella és Szent Imre, a Vörösmarty Színház előtt pedig Könyves Kálmán és Álmos herceg óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

Tavaly is nagy sikert aratott a Művészkorzó a Belvárosban

Kuczi Noémi

Zene: Vár- és kastélypiknik Rákász Gergellyel
Mikor?: Július 17., szombat 20:30
Hol?: Kápolnásnyék, Halász-kastély

Rákász Gergely orgonaművész vár- és kastélyparki piknikre invitál: a koncertlátogatók biztonságos körülmények között, szabadtéren, a fűben leheveredve, egy pohár borral a kézben elengedhetik magukat, s hagyhatják, hogy Bach, Sosztakovics, Beethoven vagy Vivaldi dallamai magukkal ragadják.

Már megszokhattuk, hogy Rákász Gergely koncertjei nem szokványosak, minden alkalommal valami újdonsággal rukkol elő. Így van ez most is: a nyitást követően a legbiztonságosabb körülmények között, szabadtéren élvezhetik az orgonajátékát, mégpedig a lehető legszebb hátterek előtt.

Ehhez Magyarország frissen felújított kastélyainak és várainak udvarát választotta a művész. Így nemcsak a zenét és az orgonajátékát élvezheted, hanem ezeréves múltunkat, szép és kalandos történelmünket is megismerheted.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek