2 évnél régebbi cikk

Vasárnaptól újra a régi menetrend szerint közlekednek a buszok Fehérváron
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined
Vasárnaptól újra a régi menetrend szerint közlekednek a buszok Fehérváron
·Közlekedésbuszmenetrend·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András július 23-án tette közzé, hogy miután szavazást hirdettek az új menetrenddel maradásával kapcsolatban, a voksolók közel 80 százaléka a régi menetrend mellett döntött. Így augusztus 1-jétől visszaáll a régi buszmenetrend Székesfehérváron.

Július 17-én, szombaton életbe lépett az új buszmenetrend Székesfehérváron, vasárnap a polgármester a Facebookon utalt arra, hogy a reakciók alapján máris felmerült a régi menetrend reaktiválása, hétfő reggel pedig elárasztották a túlnyomórészt dühös és csalódott hozzászólások a város közösségi oldalát.

Július 20-án, kedden reggel Cser-Palkovics András a Facebookon bejelentette, hogy az elmúlt napok visszajelzései alapján nem vár tovább, és azonnal elindítja a szavazást a buszmenetrendekről.

Kapcsolódó
„Vissza a régit!” - a fehérváriak többsége kiakadt az új buszmenetrend miatt

Még csak két napja él az új székesfehérvári buszmenetrend, de a város Facebook-oldalán már 1000 komment felett jár a poszt, ahol a hálózat tervezője várja a kritikákat.

A voksolás július 23-án, pénteken reggel 8 órakor zárult le, az eredményt pedig szintén közösségi oldalán tette közzé a polgármester: "Abban kértem az Önök segítségét, hogy az új buszmenetrend tesztüzemi időszakának tapasztalatainak nyomán döntsenek arról, hogy az új, vagy a régi menetrend maradjon városunk helyi buszközlekedésében. A polgárok szavazatai alapján visszatérünk a régi menetrendhez augusztus 1-jétől."

Az eredmény egyértelmű volt: 14 656-an szavaztak, ebből 11 584-en a régi menetrend visszaállítását választották, 3072-en az új menetrendet és annak finomhangolását. A szavazók közel 80 százaléka tehát a régi menetrend mellett döntött.

Cser-Palkovics András kiemelte, az augusztusi közgyűlésen is tárgyalnak a mostani tapasztalatokról. Az új buszmenetrend tesztüzeme minden nehézség ellenére sem volt haszontalan, sőt, bizonyos utasforgalmi és hálózati, menetrendi tapasztalatok minden előkészítés mellett is csak a gyakorlatban derülhetnek ki. Majd hozzátette:

A most levonható következtetések hozzá fognak segíteni minket a fejlesztési irányok kijelöléséhez, ezekben pedig ismét számítani fogok Önökre, az Önök véleményére, hiszen a közösségi közlekedés kérdésében az elmúlt hónapokban és napokban zajlott folyamatok, egyeztetések is mutatják, hogy csak közösen érdemes az otthonunk legnagyobb kérdéseiről dönteni!

Kapcsolódó
Véget ért a szavazás: marad a régi buszmenetrend Fehérváron

Lezárult a szavazás, augusztus 1-jétől újra a régi menetrend szerint közlekednek a buszjáratok Székesfehérváron. A voksolás eredményéről Cser-Palkovics András Facebook-oldalán adott hírt.

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek