2 évnél régebbi cikk

Új edzővel és nyolc új játékossal kezdi meg a felkészülést a Hydro Fehérvár AV19
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Hydro Fehérvár AV19
Új edzővel és nyolc új játékossal kezdi meg a felkészülést a Hydro Fehérvár AV19
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Új edzővel, az amerikai Kevin Constantine-nal és nyolc új játékossal kezdi meg a felkészülést a Hydro Fehérvár AV19 férfi jégkorongcsapata - ismertette a klub általános igazgatója hétfőn Székesfehérváron.

Szélig Viktor a sajtótájékoztatón elmondta: az NHL-es vezetőedzői tapasztalattal is rendelkező 62 éves szakemberrel kettő plus egyéves szerződést kötött az osztrák ligában szereplő székesfehérvári klub, írja az MTI.

Az igazgató reményei szerint az új vezetőedző új mentalitást is hoz a csapathoz, segítve az előrelépést. Szükség is lesz rá, hiszen a ligában idén a korábbinál hárommal több csapat indul, és 14 együttes közül nehezebb lesz a legjobb nyolcba jutni.

A bemutatkozó Kevin Constantine arról beszélt: nem ismeretlen helyre érkezett. Játékosoktól, edzőktől is hallott már a Székesfehérváron folyó munkáról, sőt tíz éve egyszer tárgyalt is már a klubbal. Kiemelte: izgatottan várja a közös munkát, és szeretné, ha a csapat, valamint a magyar jégkorongsport is profitálna érkezéséből.

Idén rendhagyó módon készül fel a csapat a szezonra, hiszen kilenc játékos kapott meghívót az olimpiai selejtező előtt álló magyar válogatott összetartására, és szlovén, illetve olasz válogatottja is van a klubnak - hangsúlyozta Szélig Viktor.

A csapathoz nyolc új játékos érkezett: a kapuba a finn Rasmus Tirronen, a védelembe az amerikai Josh Atkinson, a kanadai Gleason Fournier és a svéd Henrik Nilsson, a támadósorba visszatért Magosi Bálint, valamint érkezett Újbudáról Terbócs István, továbbá két amerikai sportoló, Brady Shaw és Colin Jacobs.

A Hydro Fehérvár AV19 első felkészülési mérkőzését pénteken zárt kapuk mögött a Ljubljanával vívja hazai környezetben, majd Diósgyőrbe látogat, szeptember 9-10-én az Ifj. Ocskay Gábor-Emléktornán pedig a közönség előtt is bemutatkozik az Érsekújvár és a Gyergyó ellen. Ezt követi még egy idegenbeli Érsekújvár elleni meccs - tájékoztatott Szélig Viktor.

A sajtótájékoztatón jelentette be a klub elnöke, hogy a csapat idei mezével az 1981-es első bajnoki cím előtt tiszteleg.

Gál Péter Pál arról is beszélt: a bérletárak idén nem változtak, a tavalyi szezonra is érvényes bérlettel rendelkező szurkolók két lehetőség közül választhatnak. Húsz százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az alapszakaszra szóló bérletet, vagy a klubot támogatva teljes árat is fizethetnek, így viszont a szezon minden mérkőzésére érvényes lesz bérletük. Hozzátette: a jegyárak emelkednek a tavalyihoz képest.

A klub elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzések a jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A védettség az, ami lehetővé teszi, hogy normális életet éljünk - fogalmazott oltakozásra buzdítva.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy nem csak életben maradt a klub a járványhelyzetben, de sztáredzőt is sikerült igazolniuk.

A Fehérvár Televízió beszámolója a szezonkezdésről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek