2 évnél régebbi cikk

Új készülék méri folyamatosan a Velencei-tó vízminőségét az Északi Strandnál
·TechVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Új készülék méri folyamatosan a Velencei-tó vízminőségét az Északi Strandnál
·TechVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined

Valós időben lehet követni ezentúl az Északi Strand vízminőségét egy, a napokban telepített bójának köszönhetően. Az óránkénti friss adatokat online is ellenőrizhetjük.

Valós időben tudják követni az Északi Strand vízminőségét, a WaterScope Zrt. (www.waterscope.eu) által telepített S2N Smart Bójának köszönhetően - adta hírül közösségi oldalán a strand. 

A bója óránként óránként végez méréseket, melynek eredményeit ezen a linken vagy a mellékelt QR kód segítségével lehet valós időben nyomon követni.

Ha a mérési ablak jobb felső sarkában látható naptár jelre kattintasz, az adatokat napi, heti, havi és egyedi bontásban is meg tudod tekinteni.

Vízminőség mérés

Faceboom.com/eszakistrandvelence

A vizsgált értékek az alábbiak:
- a pH érték: a Velencei-tó estében az optimális tartomány 8.5 – 9.5 között mozog
- oldott oxigén: értéke függ a hőmérséklettől, atmoszferikus nyomástól és a vízben oldott sókoncentrációtól. A hideg, erősebben hullámzó vízben több az oldott oxigén, a melegebb állóvizekben kevesebb.
- vezetőképesség: a víz sótartalmának mértékét határozza meg, szoros összefüggésben van a víz pH értékével is. Minél kisebb a vezetőképesség, a víz annál tisztább. Értéke a vízállással fordított arányban áll: magas vízállásnál alacsony a vezetőképesség, alacsony vízállásnál magas.
- redox potenciál (ORP): a vízminőség ellenőrzésére kiválóan alkalmas paraméter, haltenyészetekben, uszodákban és ipari környezetben a fertőtlenítési hatás jelzésére szolgál. Az ORP szint hatással van a baktériumok számára, minél magasabb az érték, annál gyorsabban pusztulnak el a baktériumok a vízben.

Az utóbbi napok próbamérései alapján bátran mondhatjuk, hogy a strandon a vízminőség kifogástalan! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek