2 évnél régebbi cikk

Szabadbattyáni busztragédia: videón, ahogy kiemelik a roncsot az árokból
·Közlekedésbuszbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Szabadbattyáni busztragédia: videón, ahogy kiemelik a roncsot az árokból
·Közlekedésbuszbaleset·Utolsó frissítés: undefined

Csörlőkkel és daruval húzták ki az árokból az M7-es autópályán Szabadbattyánnál vasárnap felborult buszt.

Nyolc ember, köztük a busz egyik sofőrje életét vesztette vasárnap hajnalban az M7-es autópályán történt balesetben, további 48-an pedig könnyebb vagy súlyosabb sérülésekkel kerültek kórházba. A busz egyelőre ismeretlen okból letért az útról Szabadbattyánnál, átszakított a szalagkorlátot, majd a felüljáró pillérének ütközve az árokba borult. 

A tűzoltók a roncsban rekedt 14 utast feszítővágókkal szabadították ki, írja posztjában a katasztrófavédelem a Facebookon. A mentés során több ülést és a felborult busz mennyezetéről belógó monitorokat is el kellett távolítaniuk.

Kapcsolódó
Percekkel a tragédia előtt váltották egymást a tragikus buszbaleset sofőrjei

Percekkel az ütközés előtt váltották egymást a szabadbattyáni buszbaleset sofőrjei a volánnál - információink szerint. Az utasok a tragédia pillanatában aludtak a buszon.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy az összeroncsolódott autóbuszt a tűzoltók daru és két kamionmentő csörlőjével állították kerekeire, majd daruval emelték fel a rézsűn, végül ismét csörlőkkel húzták ki a leállósávba.

A busz kerekeire állítása előtt az autópálya szélső szalagkorlátját kicsavarozták, majd motoros gyorsdarabolóval levágták a tűzoltók, és az árokparton lévő egyik fa több belógó ágát is lefűrészelték. A csaknem tízórás mentést követően délután indulhatott meg újra a forgalom a sztráda ezen szakaszán.

A balesetet szenvedett turistabusz kiemeléséről megrázó videó is készült, amit az alábbi képre kattintva lehet megnézni.

A busz kiemelése

MTI/Vasvári Tamás

Borítókép: Facebook/BMOKF
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók