2 évnél régebbi cikk

Miért lehet meleg a radiátor nyáron? 
·Stílusnyár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mihályi Attila
Miért lehet meleg a radiátor nyáron? 
·Stílusnyár·Utolsó frissítés: undefined

Előfordulhat, hogy a távfűtéses lakásban lakók a nyár folyamán egy-két alkalommal, néhány órán át a radiátor melegedését tapasztalják. Ez a jelenség a fűtésrendszer kezelt vízzel való feltöltésének velejárója, amelyet a SZÉPHŐ Zrt. a közös képviselő vagy a fűtési megbízott kérése alapján végez el.

A munkálathoz használt lágyvíz alkalmazása megelőzi a vízkőképződést, ezáltal meghosszabbítja a ház belső fűtési rendszerének, csőhálózatának és ezzel együtt a lakások radiátorainak élettartamát is. A kezelt víz közvetlenül a távhővezeték-hálózat visszatérő agából érkezik, ami akár 60 ℃ hőmérsékletű is lehet.

A töltési folyamat átmenetileg felmelegíti a radiátorokat, kis mértékben megnövelheti az érintett lakások hőmérsékletét, ezért tűnhet úgy, mintha a távhőszolgáltató nyáron fűtene.

A folyamatosan elhűlő víz ismételt felfűtésére azonban már nem kerül sor egészen a fűtés elindításáig. A folyamat során a radiátoron leadott hő nem kerül mérésre, nem jelentkezik külön költségként a lakók számláján.  

Csak így biztosítható az, hogy a lakásokban történt felújítások, átalakítások után a rendszer ismét készen álljon a fűtési szezonra.

A művelet okozta esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató a Felhasználók szíves türelmét és megértését kéri! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók