2 évnél régebbi cikk

Centiken múlt a baleset egy előzésnél az M7-es fehérvári lehajtójánál
·KözlekedésM7-es autópálya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Bp-i Autósok Közössége
Centiken múlt a baleset egy előzésnél az M7-es fehérvári lehajtójánál
·KözlekedésM7-es autópálya·Utolsó frissítés: undefined

Lassítás helyett inkább gyorsított a toyotás, majd egyszerre két sávon is áthúzta a fékező sofőr a kocsit a fehérvári lehajtónál. Éppen csak el tudta kerülni az ütközést a mögötte érkező autó.

Aki szokott autópályán vezetni, pontosan ismeri azt a típust, aki előzés után fékezéssel vág a lehagyott autó elé. Ilyenkor nem büntetőfékezésről van szó, hanem egyfajta megnyugvásról, ami eluralkodik az előzést végrehajtó sofőrön a sikeres manőver miatt, másrészt pedig próbálja újra a megengedett maximális sebességhatár alá gyömöszölni mielőbb a kilométeróra mutatóját. A mögötte érkező legyorsult autó meg majd megoldja valahogy. 

Ennek az egyébként roppant balesetveszélyes műveletnek a non plus ultráját mutatta be az M7-es autópálya 'Székesfehérvár Centrum', másnéven Auchan-lehajtójánál egy toyotás. A fehér autó a semmiből tűnik fel a belső sávban röviddel a lehajtó előtt, majd a sofőr másodpercek alatt áthúzza a kocsit - természetesen végig a féken taposva - a külső sávon keresztül egészen a lehajtóig, ahol szintén érkezett mögötte egy másik jármű.

Pechjére az egyik megelőzött autó fedélzeti kamerája az egész hajmeresztő jelenetet rögzítette, a videót közlő oldal szerint pedig már meg is indult az eljárás a balesetveszélyesen előző és sávot váltó sofőr ellen.

A fehérvári lehajtónál történt sávváltást a Bp-i Autósok Közössége töltötte fel a YouTube-ra a rendőrséggel közösen indított Civil Pofátlan(tan)ítás sorozat legújabb darabjában. A jelenetet 1:18-tól lehet megnézni itt:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek