2 évnél régebbi cikk

Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest
·Gazdasággyár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest
·Gazdasággyár·Utolsó frissítés: undefined

A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek ezzel.

A hazai és a nemzetközi piacon is jelen van, és zömében exportra gyárt a Continest Technologies Zrt. A Rob van den Berg holland fejlesztő mérnöktől megvásárolt, majd saját maguk által továbbfejlesztett licensz alapján összecsukható konténereket fejleszt a cég, amely alig öt éve kezdte meg működését, de máris óriási nemzetközi ismertséggel rendelkeznek. 

Az avató ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a koronavírus-járványnak nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági következményei is vannak.

Olyan termékek iránt jött létre kereslet, amely termékekről eddig nem is tudtunk, olyan cégek maradhatnak fent, amelyek a változásokhoz tudnak alkalmazkodni. A miniszter azt mondja, erre jó példa a 2019-ben alakult konténergyártó és -fejlesztő cég.

"A Continest egy olyan iparágat újít meg szinte teljes egészében itt Magyarországon, amely gyakorlatilag öt-hat évtizeden keresztül ugyanarra a technológiára alapult, most viszont valami újra van szükség. A konténereket úgy ismertük eddig, mint nagy téglatestek, csúnyák és nagyon nehezek. Mára azonban egy ilyen lap nemcsak az Ikeában jelenik meg és okoz néha bosszúságot, hanem ma már egy konténert is tud rejteni" - mondta Szijjártó Péter.

Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében megköszönte a vállalat székesfehérvári jelenlétét, és jövőbeni itteni terveit: "Ez a város, amely elmondhatjuk már ma is a magyar ipar, gazdaság, technológia központja, az innováció és fejlődés erőközpontja Magyarországon, helyszínt ad ennek a nagyszerű fejlesztésnek."

Konténergyártás kezdődik Fehérváron

Simon Erika

A 100 százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. a tevékenységét a rendezvény iparban kezdte, majd a sportrendezvények és a védelmi ipari fejlesztések kerültek a fókuszba.

"A Continest a járvány alatt sem tétlenkedett, sok cég került nehéz helyzetbe, de mi alkalmazkodni tudtunk a megváltozott piaci környezethez, így a járvány elleni védekezésben is kivettük részünk mind Magyarországon, mind külföldön. Ma az Egyesült Királyságban több mint 10 repülőtéren Continest által gyártott laborok és mintavételi pontok biztosítják a biztonságos utazást" - emelte ki Kis-Vidor Márton, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója.

Majd hozzátette: négy földrészen van jelen a cég termékeivel. A cél pedig, hogy az Amerikai Egyesült Államok piacán is aktívan megjelenjenek, emellett további bővítést terveznek Magyarországon, Dubajban és Dél-Koreában.

Az új székesfehérvári gyár 680 millió forintos közvetlen beruházást jelent, 40 új munkahelyet teremtve. Évente 1200 összecsukható konténert gyártanak majd a tervek szerint.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek