3 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvár tulajdonába került a Táncház
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Székesfehérvár tulajdonába került a Táncház

A Kormány döntésének köszönhetően állami tulajdonból Székesfehérvár város tulajdonába került a Malom utcai Táncház.

A Malom utcában található Táncház a magyar állam tulajdonát képezte. A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket  pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolta. A nemzeti vagyonról szóló törvény alapján az állami vagyon tulajdonjoga helyi önkormányzat javára, feladatai elősegítése érdekében, ingyenesen átruházható. 

Az önkormányzat még áprilisban kezdeményezte a Székesfehérvár Malom utca 6. szám alatti 1337 négyzetméter területű kultúrház – Táncház – ingyenes tulajdonba adását


Most a közösségi tér a Kormány döntésének köszönhetően állami tulajdonból Székesfehérvár város tulajdonába került. A kormány döntésről Vargha Tamás adott tájékoztatást, közösségi oldalán.


A szeptember 3-án megjelent Magyar Közlönyben olvashatók a részletek. 

A város a tulajdonszerzést követően 15 évig köteles megóvni az ingatlan állagát. Beszámolási kötelezettséggel tartozik évente az átruházott vagyon hasznosítása kapcsán  Valamint a tulajdonjog megszerzésétől számított 15 évig nem idegenítheti el az ingatlant, és azt a juttatás céljának megfelelően köteles hasznosítani Székesfehérvár.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek