2 évnél régebbi cikk

Fehérvári színészek filmjét nevezték az Oscarra
·FilmOscar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szvacsek Attila
Fehérvári színészek filmjét nevezték az Oscarra
·FilmOscar·Utolsó frissítés: undefined

A Vörösmarty Színház két művésze, Tóth Ildikó és Kiss Diána Magdolna is szerepel a Post Mortem című filmben. Az alkotást nevezi Magyarország a következő Oscarra, a mozikban pedig október 28-án kerül bemutatásra.

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar versenyben a „nemzetközi film” kategóriában.

A magyar mozifilm az A-kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált, eddig 13 díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók.

A Post Mortem a hazai mozikban október 28-tól lesz látható. 

Az Amerikai Filmakadémia szabályai szerint a jövő márciusban 94. alkalommal átadásra kerülő Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy filmet nevezhet azok közül, amelyeket 2021. január 1. és december 31. között mutatnak be az adott országban. 

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő héttagú bizottság mintegy húsz idei magyar film közül választotta ki a Post Mortemet. 

A Bergendy Péter rendezésében készült horrorfilm világpremierje tavaly ősszel volt a varsó nemzetközi filmfesztiválon, azóta 26 fesztiválra hívták meg.

A történet szerint az első világháború és a spanyolnátha járvány pusztítása után 1918. fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el családjuk körében.

Egy tízéves kislány hívására jut el egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, kideríti mi a céljuk. 

Kiss Diána Magdolna Jutka, Tóth Ildikó pedig Ilus szerepében tűnik fel a filmben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek