2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Aszalvölgyi Focikupa, Múzeumok Őszi Fesztiválja, Nap a nőkért, Sírkerti Séták és Arató Disco
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Aszalvölgyi Focikupa, Múzeumok Őszi Fesztiválja, Nap a nőkért, Sírkerti Séták és Arató Disco
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén igencsak hideg szelek fújnak majd, ám ha kikapcsolódnátok, így is számos fehérvári program közül válogathattok: többek között kilátogathattok a IX. Aszalvölgyi Focikupára, részt vehettek a Nap a nőkért rendezvényen, netalántán bulizhattok Arató László nótáira.

Kultúra: Múzeumok Őszi Fesztiválja
Mikor?: Október 8., péntek
Hol?: Szent István Király Múzeum

Múzeumi harmónia mottóval rendezik meg a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválját. Az idei eseménysorozat célja rávilágítani arra, hogy a kulturális intézmények, és ezen belül is a múzeumok miként tudnak az egészség, azaz a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Székesfehérváron gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Szent István Király Múzeum október 6-tól.

Különleges péntek esti programnak ígérkezik október 8-án, pénteken 18 órától az Építészek Világnapja alkalmából Igari Antal, megyei főépítész szubjektív tárlatvezetése. Az Országzászló téri kiállítóhelyen a Kabáczy Szilárd fotóművész születésének 90. évfordulója alkalmából rendezett „Fehérvár retro – Kabáczy Szilárd perspektívájából” című időszaki kiállításban Igari Antal azt az átalakulást mutatja be, amelynek Kabáczy Szilárd a megörökítője volt, visszatekintve abba a korba, amikor már eltűntek a háború hegei, a város rohamos fejlődésnek indult, a régi lakóházak elbontásával, a panelházak építésével pedig kialakult a várost napjainkban is meghatározó kép.

Sport: IX. Aszalvölgyi Focikupa
Mikor?: Október 9., szombat
Hol?: Túrózsáki úti szabadidőközpont

A IX. Aszalvölgyi Focikupa résztvevői megismerkedhetnek a nordic walkinggal, és Rusznák Reni felhívja a figyelmet a Túrózsáki úti szabadidőközpont sporteszközeinek helyes használatára is. Október 9-én, szombaton délelőtt lesz környezeti tanácsadás, ökológiai lábnyomszámítás és ökojátékok is, valamint a Mentaház Egészségközpont jóvoltából egészségügyi szűrésen, általános állapotfelmérésen, valamint életmód-tanácsadáson is részt vehet bárki.

Több szervezet is kitelepül a rendezvényre, köztük a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Mentaház Egészségközpont, az Arany EGYMI, a FŐNIX Rock and Roll SE és a Family TREE Triatlon és Szabadidős Sportegyesület is.

A IX. Aszalvölgyi Focikupán a futball szerelmesei együtt játszhatnak Stoplival. A családi rendezvényt az arcfestőknek és a csillámtetoválást készítőknek köszönhetően a vidám csillámporos pillangók, tigrisek és oroszlánok még színesebbé teszik – a legkisebbeket pedig Andi bohóc várja különleges lufikölteményeivel.

Életmód: Nap a nőkért
Mikor?: Október 9., szombat 
Hol?: Család- és Nővédelmi Központ, Belváros

Székesfehérvár egészségfejlesztésében kiemelt szerepet kap a nők egészségének védelme, megőrzése. Ennek jegyében telik október 9-e, szombat is, amikor Nap a nőkért mottóval szerveznek tematikus egészségprogramot a hölgyekért. Lesz nőgyógyászati szűrés a Család- és Nővédelmi Központban, ahova október 4-én, hétfőn reggel 8 órától lehet bejelentkezni telefonon, ide elsősorban azokat várják, akik a munkájukból kifolyólag a normál rendelésre nehezen tudnak eljutni. Ugyanezen a napon rendezik meg a hagyományos mellrák elleni sétát az Országalmától indulva.

Kirándulás: Sírkerti Séták
Mikor?: Október 9. és 16., 16:00
Hol?: Szentháromság temető

Barangoljatok egyet Székesfehérvár legrégebbi temetőjének zegzugos ösvényein! Hagyjátok, hogy megérintsenek a múlt árnyai, melyek a borostyánnal benőtt sírok között városunkról, s hajdani lakóiról mesélnek.

Tánc: Ősz az idő...
Mikor?: Október 9., szombat 17:00
Hol?: Táncház

A járvány miatt sokáig nélkülözték a családok az Alba Regia Táncegyesület családi táncházát, így jó hír, hogy szeptember után október 9-én, szombaton újabb fejezetéhez érkezik a sorozat.

17 órakor kézműves foglalkozással kezdenek, ahol őszi díszeket és terményfigurákat lehet készíteni Deák Mátyás irányításával. 18 órától Bókáné Zemancsek Edit vezeti a népi gyermekjátszót „Ősz az idő…” címmel. 19.30 órakor „Most jöttem Gyuláról…” – címmel táncelőadás következik Pesovár Ferenc emlékére, közreműködik a Szedtevette zenekar és az Alba Regia Táncegyüttes, majd 20.30 órától táncházi mulatság zárja a programot, muzsikál a Galiba zenekar.

Buli: Arató Disco
Mikor?: Október 9., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Hideg ide vagy oda, az Arató Discótól garantáltan felpezsdül a véretek, ugyanis a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereiben utazó lemezlovas retró mixeitől még az is garantáltan táncra perdül, aki nem annyira csípi ezt a műfajt. Higgyétek el, a buli után csak ezt akarjátok! ABBABoney MModern Talking és megannyi ismerős nóta, amely időutazásra invitál, és visszarepít titeket egészen a fiatalkorotokba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek