2 évnél régebbi cikk

28 új parkoló épül a Semmelweis utcában még az ősszel Székesfehérváron
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gáspár Péter
28 új parkoló épül a Semmelweis utcában még az ősszel Székesfehérváron
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben egy 28 állásos parkolót és egy új bekerített játszóteret alakítanak ki, és egy szakaszon megújul a járda is.

Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő a körzetben megvalósuló fejlesztésekről szólva elmondta, hogy a Saára Gyula-program keretében a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt teljes járdafelújítás lesz, a Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben pedig egy 28 állásos parkolót alakítanak ki. - írja a székesfehérvár.hu.

A munkálatok során egy térköves átkötést is kialakítanak, ami a sétányt köti össze az új járdával, és elvégzik a szükséges akadálymentesítési munkákat is. A munkálatok a tervek szerint 2021. november 30-ig befejeződnek, a szerződéses határidő 2021. december 17-e. A kivitelezést egy fehérvári cég, a MANTARO BUILDING Kft. végzi.

Kapcsolódó
Rendeződhet a Mancz presszó és a régi focipálya környékének helyzete

Tarthatatlan a helyzet a Mancz utca környékén – így látják az ott lakók. A presszó és a régi focipálya környékén kialakult helyzet miatt többen felszólaltak a csütörtöki lakossági fórumon. A város keresi a megoldást: a lakókkal kamerák kihelyezéséről, fokozottabb ellenőrzésekről is megállapodtak.

A 28 állásos parkoló kialakításának részleteiről Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság műszaki ellenőre számolt be. Az új parkolókat a Semmelweis utca felől lehet majd megközelíteni, a közlekedőút betonos lesz.

A munkálatok során egy fát vágtak ki és elbontották a játszótér egy részét, de már folyamatban van a játszótér áthelyezése: egy bekerített játszótér jön létre új játszóeszközökkel, a parkolók mellé pedig hét új fát ültetnek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek